Futás
  • Tinman #514
    Sok helyen kinéztem, köztük Amazonon is, de nem onnan lett végül, hanem a Forza Sports-tól, szintén USA, mert ott valami 500 Ft-al olcsóbb is volt akkor.

Amúgy, de igen, volt már pár digitális vásárlásom.

Az öv ugye közben megjött, elég fasza, minőségi darab, és meglepően kényelmes. Élesben most nem tudom próbálni, mert tiszta sár minden, meg zuhog az eső, de előtte azért ki kell mosni, fertőtleníteni nem bízni a vegyipar termékeiben. Szóval, most szárad.

Jah, meg a lényeg :-)

Személyesen a magyar maratoni csúcstartó segített nekem másik cipőt választani, direkt a lábamhoz igazítva.... jó fél órát elvolt velem, maximális tisztelet neki érte, rengeteg tanácsot is adott, jó fej :-)

PowerGrid Guide 7-es lett, minden földi jóval:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Sima, egyenletes talajon (pl: aszfalt, beton, föld, fű, salak) való használatra alkalmas
    Lapos (pronáló) és normál lábboltozatúak számára javasolt cipő
    A cipő felsőrésze: HRC Strobel Board extra párnázás, HydraMAX bélés anyag, ComfortLite talpbetét
    A cipő középső talpa: dupla sűrűségű, könnyű, fröccsöntött SSL-EVA középtalp, középlábhíd, PowerGrid, független sarokbetét (sarok SRC), pronálás elleni stabilizáció, Geometry of Strong (8 mm különbség a sarok és a lábfej elülső része között)
    A cipő külső talpa: XT-900, IBR+

ÚJDONSÁGOK:
    -A kiszélesedő lábfejrész kialakítás jobb alátámasztást biztosít a futásciklus későbbi szakaszaiban
    -Az újratervezett középtalprész javítja az alátámasztást azoknál a futóknál, akiknek enyhe vagy közepes pronációra van szükségük
    -Mélyebb flex barázdák és jobb lábujj rugózás az alkalmazkodóbb futás érdekében
    A PowerGrid felváltja a ProGrid középtalp technológiát

A Saucony PowerGrid Guide 7 (283 g) cipője prémium kategóriájú, magas komfortfokú, párnázott, stabil cipő.
    A cipő felső részébe épített HRC Strobel Board fokozott párnázottságot és lépés közbeni kényelmet biztosít. A HydraMAX bélés anyag és ComfortLite talpbetét ebben a cipőben is a tiéd lehet.
    A legkifejlettebb középtalp, amely maximalizálja az elrugaszkodást és rugalmasságot, miközben a súlya minimális. A középlábhíd anyaga torziós merevséget tart fenn és segít a láb semleges pozícióban tartásában a lépés ciklusnak abban a fázisában, amikor a terhelés a láb középső részére terhelődik. A PowerGrid rendszer egyesíti az innovatív PowerFoam anyagot és a leghatékonyabb Grid technológiát. Extra párnázás a független sarokbetétnek köszönhetően, mely felkészíti a lábat a gördülékeny lépésre (sarok SRC). Talajfogáskor jó védelmet nyújt és izolálja a sarok becsapódásának hatásait. Tovább szolgálva az enyhén pronáló futót, tökéletes illeszkedéssel, párnázottsággal az alátámasztás feláldozása nélkül. A 8 mm-es, saroktól a lábujjakig érő különbség alkalmazása kiváló irányíthatóságot, kiegyenlítést és felfüggesztést biztosít, illetve alacsonyabb erejű ütközést és erőteljesebb futólépést tesz lehetővé. A középtalp anyaga (dupla sűrűségű SSL-EVA) a legkorszerűbb EVA keverékünk, amelynek második sűrűsége lehetővé teszi a láb befelé fordulásának csökkentését, és minimális súly mellett maximális elrugaszkodást és tartósságot biztosít.
    A cipő külső talpa a Saucony egyedülálló szénszálas gumi külső talp alapanyagából készül (XT-900), amely jobb összehúzódási tulajdonságokkal bír, anélkül, hogy ez a tartósság rovására menne. Az IBR+ (befecskendezéssel fújt gumivegyület) bizonyítottan kétszer annyi energiát képes elnyelni, mint a hagyományosan fújt gumi, fantasztikus és hosszan tartó párnázottságot biztosítva a lábfej első részének.

Kiegészítő információk
    Beépített technológia PowerGrid, SRC sarok, Középlábhíd, Pronálás elleni stabilizáció, Geometry of Strong, ComfortLite, HydraMAX

Az előző egy Ride 5-ös volt, frankó volt az is, de megnézte a mester hogyan kopott és megállapította, hogy jó cipő, de olyan kell ami jobban tartja a bokám... rendes volt, mert nem akart nekem cipőt eladni, hanem rögtön azt javasolta, hogy cipésszel is meg lehet oldani, de ezt nem akartam, így lett a nagytesó. 2014-es modell, döbbenet milyen kényelmes, mennyire könnyű és mennyire jól viselkedik mindenféle terepen (mentem már vele földúton, traktornyomokban, betonon, füvön, dombon, aszfalton, kavicson). Hazudnék, ha azt mondanám, hogy simán nem dobnám rá azt, hogy 40%-al jobb érzés benne futni, mint a régiben. A régiben se volt pedig olyan sok kili... 500 körül.

Jah és rögtön az első hosszú futáskor saját rekordot javítottam vele :-)