• NEXUS6
    #155
    Demográfiai, szociaológiai, kultúrális, politikai szempontból az általad említett válsággócok környékén található államok totáslisan különböznek a fejlett államoktól, kb 100 évnyi fejlődésbeli különbség van köztük és köztünk. És nézd meg mi volt 100 évvel ezelött Európában, néhány kisebb háború és nagyobb forradalom után Európa nagyban készülődött az első világháborúra. Épp ezt látod most ott is.

    Én nem ezeknek az országoknak a politikusainak a felelősségéről beszélek hanem a saját politikusainkéról. Ha tudjuk hogy van különbség, de ismerjük és hiszünk a mi értékeinkben akkor nem az erőszak elmélyítése a megoldás!

    Ahogy BlackRose is írta azok a fejlett országok akik 60 éve ádáz ellenságek voltak, Németek, Franciák, Angolok Amerikaiak, Japánok mára egységet képeznek és a Földön minden más államnál távolabb vannak attól, hogy egymással háborúzzanak. Azok az országok amelyek a hatvanas hetvenes években átlépték az úgynevezett jóléti állam bizonyos kritériumait tartoznak ide, és a nagy diáklázadások jelezték, hogy egy új kor kezdődött (tudod az a bizonyos "Nagy Generáció").

    Az 1969-es háborúról amit beidéztél az az urban legends/bulvár szint, és a lényeg nálad pont a zárójelben van! Itt egy kevésbé kommersz link