• halgatyó
    #89
    Az emberiség előtt most két út áll.

    1.) A fogyasztás csökkentése szinte minden józan határon túl. A társadalom 2 rétegűvé silányítása szegényekre és kis létszámú hatalommal és életminőséggel rendelkezőre. A dolgozó középosztály megsemmisítése, szabadságuk (mozgás- gondolati- , szólás-, költözés-, stb szabadásguk) teljes redukálása. Szellemi színvonaluk erőteljes redukálása, ugyanis ez a rabszolgasorba döntés értelmes emberek tömegeivel nem valósítható meg. A szellemi és anyagi redukció egymást segítő, egymást feltételező és párhuzamosan futó folyamatok.

    Az energiafogyasztás nagyértékű csökkentése, ami által a kis létszámú gazdag még évezredekig eléldegélhet. Természetesen ez esetben a szabadságától, igényszínvonalától és szellemi képességeitől megfosztott tömeg nem teszi lehetővé és szükségessé sem ennek a társadalomnak (emberiségnek) az átállást az atomenergiára. És nemcsak energiáról van szó, a nyersanyagokkal ugyanaz a helyzet. Ha van energia, akkor van nyersanyag (vas, réz, nikkel, wolfram, króm, molibdén,...) Ezeket ugyanis egyre kisebb koncentrációjú helyekről kell majd kitermelni, amihez egyre több energia kell(ene). Itt bukik el a megújuló energiaforrások vallása.

    Attól tartok, hogy ez az állapot végleges, belőle kilépés már nem lesz az emberiség számára.

    Ez a sötétzöldek szép, igazságos, környeztbarát, fenntartható, stb. világa.

    2.) Az emberiség megkezdi az átállást az atomenergiára, amely évmilliárdokon át el tudja látni a mai fogyasztánál magasabb színvonalon is. A dolgozó középosztály válik a társadalom (emberiség) legfajsúlyosabb részévé. Az oktatás és nevelés színvonala folyamatosan emelkedik, a társadalmi munkamegosztás (specializáció) fokozódásával a közlekedés-szállítási igények is fokozódnak. Az energiafogyasztás lassan de biztosan nő, az emberek életminősége is nő.

    Preciz és lelkiismeretes munkavégzést csak értelmes, előrelátó és igényes emberanyagtól lehet elvárni, amely megfelelő szellemi és erkölcsi színvonalon áll. Ezek az emberek azonban -- akik igényesek a munkájukkal szemben is -- igényesek lesznek az életminőségükkel szemben, a TÁRSADALOM VEZETÉSÉVEL SZEMBEN, nem fogják elfogadni, hogy nekik azért kell nyomorogniuk, mert néhány sötét agyúnak ez tetszik.

    Természetesen a magasabb életminőség nem jelent pazarlást. A hulladék 100%-ot egyre jobban megközelítő újrafeldolgozására törekedni kell (ehhez is energia kell, nomeg szándék és ész, találékonyság)

    Nagyon remélem, hogy az emberiség a 2. úton indul el. Ezirányú reményeimet jelenleg csupán Ázsia táplálja. No nem a jelenlegi életminőségük, hanem a jözőbeni terveik, céljaik, preferencia-rendszerük. Ez az autógyűlölőktől, atomenergia-gyűlölöktől harsogó ócska Európa a saját sírját ássa.