• Molnibalage
    #186
    Emlékeid igen homályosak.

    1. Az összes korszerű dolgot amit leírtál bevettették, csak hát milyen darabszámban....Az sem változtatott volna a végkikmenetelen a sokkal több van belőlük max. tovább tartott volna 1-2 évvel a háború. Az USA belépése után a vég elkerülhetetlen volt, csak az volt a kérdés, hogy mikor lesz a vég.

    Akkora baromságot leírni, hogy a T-34 a Tiger I után jelent meg leírni nem kéne. A "Nagy honvédő háború" első napjától harcban állt csak nem az a verzió ami a háború végén. Más löveg és más lövegtoronnyal is bírt. Kismillió típusa volt. A Panther éppen a T-34 koppintása volt kicsit "németesítve" és feltupírozva.

    Mellesleg, ha olvastad volna Adolf Galland könyvét ő mega számolt be a Stukák kivoonásáról az Angliai csatában. Meg mi az, hogy a Spitfire-ök megjelenése a háború végén. Már '40-ben szolgált az Mk.I és Mk.II változat is.

    A német U-Boatok nem voltak annyira fejlettek csak a szövetséges elhárítás volt gyenge. '43 elejétől kiderült, hogy mennyire fejlettek. Onnantól fogva havi átlagban töredékére estek a szövetségesek veszteségei a légifedezet miatt. Az ellen nem sok esélye volt a Type IX-ig bezérólag semelyik U-boat-nak. Alapvetően merülésre képes torpedónaszádok voltak inkább.(ez más akkor élt tengerészektől vettem ezt az idézetet.)