• Molnibalage
    #177
    Légyszíves nézz már körül, hogy miker írsz. A Tomcat STANDARD függesztése valós háborús harchelyzetben 4xAIM-54, 2xAIM-7 és 2xAIM-9.

    Ha flottát fenyegető veszély van 4 AIM-54-gyel bizos, hogy felzavarták volna, mert annyival még vissza tud jönni, akkor a többi nem is kell rá.
    A gép hasa alá megy a négy Phoenix. Így:

    http://www.iiaf.net/archive/aircraft/images/IIAFphoenix_jpg.jpg

    Még akár pótartály is mehet rá. Melleselg egyet nem tesznek rá, mert minden fegyverből PÁROSAN raknak a géprem, mert máshogy nem nagyon megy.
    (Meg a súlyponteloszlás miatt is.)

    A Tomcat nem vadászgépek elleni harcra van kitalálva, ha az ellen vadászgépei jönnek akkor már rég nem lesz rakta AIM-54. Marad csak AIM-9 vagy AIM-7 abból is 2-2 max. Ennyit meg lazán elbír fordulóharban is.

    A phalanx teszteken nem szbszónikus vacakokra lőttek, hanem még hanswbesség feletti Mavericket is lazán leszedtek vele még a '80-as években is. Azóta "picit" fejlődött a rendszer is. Nem nagy gondot jelentene neki egy kb. 3-4-szer akkora tárgy ledurrantása.

    "Elvileg 100km-es a buborék az anyahajó körül, de eleve arról volt szó hogy egy inváziót hogyan akadályozna meg kína, nem arról hogy a csendes óceán közepén hogyan támadna meg egy anyahajó köteléket (azt nem is akarják, nem is tudnák). Invázió esetén meg egy anyahajó köteléknek relative part közelbe kell mennie, mert véges az utántöltő gépeinek a kapacitása (kis retek utántöltők vannak az anyahajón, szinte csak a felszállás során elégetett üzemanyagot tudják utántölteni). Ha meg partközelbe megy, mondjuk 100-200km-re, akkor már simán lehet szárazföldi rakétákat indítani ellene."

    Nos ez több helyen is háibás hozzáállás. Először is a Tomcatek általában kb.150-200 km-re járőrözteka hordozótól és ehhez jön még a Phoenix hatótávolsága. Azért az több, mint egy 100km-es buborék. Ki mondta, hogy csak S-3 és A-6-os gépekről tankolhatnak? Okinaváról, Japánból és Diego Garcia-áról is szállhatnak fel tankerek. (KC-10 és KC-135)

    A szárazföldi rakéták miatt nem is menne partközelebe. USA, mint mondtam miért szállná meg Kínát? Nem is tudná és nem is akrhatja. Tajvan védelméről van szó.

    Miért ne lehetne fennt a gápek 50%-a??? Akár 100%-is fentt lehet. Percenként 1 gépet le tudnak hozni. Simán belefér a gépek üzemanyagából a várakozás.

    Az ARAAM hatótáva kicsi??? Egy szemberepülő ellenséges rakétánál mai nem nagyon manőverez és szperszónikus kb. 70km. Ez kicsi?? Az AMRAAM szuperszónikus, zavarással védett célgépet éleslövészeten KÖZVETLEN ütközéssel talált el. Bizos nem tudna eltaláni egy nagy rakétát mi? A flotta EMIATT rendelte meg. Tömeges rakétatámadás kivédée miatt tud az F-18 10 db-ot hordozoni. Ha nem képes rá, miért állna rendszeben??? Ne röhögtess már. Azért van csak 22kg-os robbanótöltete, mert rájöttek, hogy ez is bőven elég már a mai pontosság mellett.

    Aztán a B-2-vel sem sokat nem tudnáak kezdeni az elvtársak... F-15 nek még taker se kell nagyon, mert a külső törzshöz simuló póttartállyal és 3 felrakott tartállyal képes 2000km -es távolságban 2-3 órát járőrözni. Végig nagy magassában reülne min. fogyaszátssal. Ebben a konfigban lazán átrepül New York-ból Párizsba. Ez kb. laza 5800km, ha jól emlékszem.