Francia bajnokság és válogatott |FFF|
  • báttyó02
    #1254
    Domenech az ördöggel játszik, megint "kóstolgatja" az olaszokat
    Nem kapott helyet a francia válogatott legújabb, 24 fős keretében a Juventus csatára, David Trezeguet. Raymond Domenech együttese november 16-án Marokkó ellen lép pályára, majd 21-én sorsdöntő csatát vív majd Kijevben.


    A francia keretből hiányzik Vieira, Sagnol és Coupet is, ők sérülés miatt nem tudták vállani a játékot. Ellenben újra bekerült Anelka és Toulalan.

    Raymond Domenech a francia nemzeti csapat szövetségi kapitánya, egyben önkéntes provokátora újabb fejezetet nyitott a francia-olasz pszichológiai hadviselésben, amelynek során pedig egyszer már megütötte a bokáját.

    "Az olasz csapatban minden játéktudás, fegyelem és szervezettség megvan ahhoz, hogy ha az egy pontért indul harcba, akkor azt meg is szerezze" – hangzott Domenech újabb "gyöngyszeme".

    "Ez persze egy bók volt, mi nem rendelkezünk ezekkel a kvalitásokkal" – sietett hozzátenni a cserfes nyelve miatt korábban egy Európa-bajnoki seljetező mérkőzésre már eltiltott tréner.

    Domenech is érzi, a franciák sorsa könnyen lehet, nem is az ukránok elleni derbin dől el, hanem a skót-olasz meccsen.

    Érdekesség, hogy a galloknak éppen az azzurrik kaparhatják ki a gesztenyét, hiszen, amennyiben nyernek Donadoniék, karöltve továbbjutnak a franciákkal.

    Ráadásul már az emlegetett egy pont is továbbjutást érne az olaszoknak, és jócskán megkönnyítené Henryék dolgát is, akiknek elég lenne egy idegenbeli iksz Kijevben.