Fizika 2006
-
1sajat #2823 Pediglen az, mert a magnetohidrodinamikában alkalmazott modelleket alkalmazzák a Földre alkalmazott modellek kialakításában is.
Láttam én már ennél nagyobb blődlizést is. De miért nem fogod fel, hogy egy igazolatlan állításra ültetni még több igazolatlan állítást, az egy értelmetlen dolog. Talán mert olyan tudományosan hangzik? Ha azt mondom, hogy egy rózsaszínű egyszarvú csinálja az egészet a csodaszarvával, azt persze nem hinnéd el. Pedig pontosan ugyanolyan igazolatlan dolog amint az olvadt vasban keletkező mágnesesség. Próbálj már meg elgondolkodni ezen kicsit. Ne állandóan linkeket hozz az igazadra. Gondolkodj!
mozgásban levő folyékony nátriummal, laboratóriumi körülmények között már állítottak elő mágneses mezőt
Már megint csak a butaság. Hát hol van a földköpeny alatt folyékony nátrium? Akkor már inkább vegyük azt, hogy odaköpött a rózsaszínű egyszarvú és abban keletkezik a mágnesesség. Aztán meg elolvashatnád amiket nekem ajánlasz. Elektromos áramot vezetnek bele. Hát hol vezetnek bele a földköpeny belsejében lévő akármibe elektromos áramot? Csupa butaság ez alapján modellt felállítani. Nyugodj meg, még jó darabig az a legigazabb hozzáállás ehhez a kérdéshez ha azt mondjuk: Nem tudjuk hogyan, honnan lesz a mágneses védőpajzs. Nem tudjuk. Persze egy tudós ilyet nem mond. Hiszen ő tudós, nem pedig nemtudomka. Oda lenne a tekintély. Legalább-is így gondolják. Pedig pont ezzel a blődlizéssel válnak hiteltelenné. De nem előtted. Te gondolkodás nélkül, vakon hiszel nekik. Pedig van saját agyad is a gondolkodásra.
Illetve egy javasolt könyv a témában:
Szép nagy könyvtáram van. Egy halom könyv van kikészítve, hogy elolvassam. Nem jutok hozzá hétszámra. Most is beugrasztottál. Itt válaszolok neked, cseszem el a drága időt a semmiér. Úgysem próbálod meg értelmezni. Csak fújod a magadét.