Nightwish
-
mint zenészkollega és régi Nightwish rajongó elmondanám a véleményem az új albumról :D
az énekesnőről no comment, nem hiszem el hogy nem találtak jobbat ill. különlegesebbet. annyira tucat a hangja. within temptation énekesnőjétől kb abban különbözik hogy nem huhog. (wt rajongókat ezzel nem megbántani akartam)
az új album meg... hát. egy rakás kaki a régiekhez képest. a zeneisége egykét számnak nulla (pl master passion greed ahol asse tudtam hol a refrén első hallgatásra úgy egybefolyik) egykét jó téma van az albumon, de vagy nincs elég jól kidolgozva vagy ismételve van 5milliószor ami unalmassá teszi. hiába Tuomas drága a főkolompos, túl sok a szinti, gitárt állatira elnyomja legtöbbször, amit nem szabadna egy ilyen bandánál.
a szövegekről meg aztán télleg no comment, egyre nagyobb agymenéseket ír. felsőfokú nyelvizsgával plusz több mint 12 év angoltanulás után nem tudom felfogni mit akar a szövegekkel. egyszerűen vagy nincs értelme vagy Anette nem tud artikulálni ami egy énekesnél végzetes hiba.
két használható szám van az albumon, az egyik a the escapist, viszont agyon van nyúzva. jól kezdődik, de Tuommy kicsit túlzásba vitte a komponálást.
a másik az amarath, aminek a zenei alapja jó lenne, de a nyávogás nagyon elrontja. a klip meg egyszerűen borzalmas. hiányos öltözékű szilikonmellű cicababák rázzák magukat aztán a refrénnél átalakulnak női ruhás nightwish-sé... najó bevallom jókat nevettem mikor Tuomas mindkét nemében akkorákat élvez a szintire két akkord lenyomása közben XD
sajnálom ha valakit megsértettem, de kikívánkozott belőlem :D