• Papirzacsi
    Nincs még túl sok tapasztalatom az új cuccal. Eddig 3 repülésből 6000NM-et repülőztem. Az active sky képességei nem csökkentek. hozza azt amit régen is tudott (6.5-tel nyomtam évekig). Így bár a 6.5-öt az OPUS-ra cseréltem - mert első blikkre tetszett és a 6.5 már nem volt mindenben kompatibilis az FSX-szel és még a támogatása is megszűnt, lassú lett, stb - de az opus sose volt az igazi. Akármilyen beállítást használtam, legkésőb 15 percenként(beállítás függő), de jelentősen megváltozott az ég képe, stb. idegesítő volt.
    Itt a változást szinte minden esetben észre sem veszed. 1-2 alkalommal láttam csak olyat, hogy a távolbban hirtelen változott az ég képe. Ritkán látni ismétlődést a felhőkben. OPUS+REX kombóval nekem nagyon sok volt.
    Ami viszont nem sikerült szerintem 100%-ra, az a felhőbe lépés effekt. A promó videókon lehetett látni, hogy van benne ilyen feature. Eddig 5 esetből 4-szer rosszul jelent meg, ami alatt azt kell érteni, hogy a felhőréteg felett ~1000 lábbal repülve.
    Még túl korai lenne isteníteni vagy lehúzni, de egyelőre nagyon pozitív irányba dől a mérleg nyelve.

REX felhőkkel, ha azokat nem lehet beépíteni az ASCA dynamic részébe, akkor az ASCA-t megvenni semmi értelme, és az AS2016 magában szerintem sokat nem dob az összképen egy korábbi Active Sky verzióhoz képest. De hát ugye nekem 6.5 óta nem volt frisebb AS-em. :-)