Segítség!
-
Ha a #1690-es hsz-ed erre vonatkozott, akkor az eltérő mértere vonatkozóan a válaszom a következő:
Amikor a munkadarabot (továbbiakban: md) az élére állítottad (vagy ha nem Te csináltad, akkor az aki fényképezte) elfelejtetted a fényképezőgépet is ugyanannyi cm-rel megemelni az állványon (ezzel már azt is elárultam, hogy méretarányos képeket kézből soha nem fogsz tudni készíteni, vagy legalábbis nem kis szerencse kell hozzá), mint amennyivel feljebb került a md, ezáltal közelebb került a fényképezőgép lencséjéhez, ami nagyítást eredményezett...
Ha megnézed a két képet, ill a md középpontosságát, akkor az látható, hogy a jobb oldali képen eleve nincs is tengelyben, a baloldali képen látható pontokkal, tehát el sem várható, hogy az általad kifogásolt paraméterek tökéletesek legyenek!
Megoldás:
1. Ha Te készítetted a fényképet, akkor (na ezt csak akkor, ha tényleg Te készítetted);
2. Ha nem, akkor photoshop-ban (vagy egy olyan képszerkesztő progiban, amelyik kezeli a rétegeket) elkezdesz egy új projektet pl. egy 150x150 (nem tudom, hogy elég-e, csak példa) és rétegként ráhelyezed a baloldali képet, majd a jobb oldali képet méretét csökkentve egy újabb rétegben ráhelyezve az előző projektbe teszed, s leellenőrzöd, hogy a méret jó-e, ha nem, akkor a kicsinyítést addig ismétled (a rétegeléssel együtt), amíg jó nem lesz. (Ha nem volt jó a kép mérete, akkor visszalépéssel eltudod tüntetni a rossz kép rétegét a projektből.) Ha viszont már jó a méret, akkor a réteg mozgatásával be tudod állítani a középpontosságot. (A mértet és a központosságot az egyik réteg ki-bekapcsolgatásával tudod ellenőrizni.)
A méretarányos képeket (photoshp-ban) úgy tudod elmenteni, hogy mindig az a réteg látszódjon, amelyiket képet épp menteni kívánod, a másikat pedig kikapcsolod. Ezt azért kell, mert a .bmp kiterjesztés nem ismeri, ill. nem kezeli a rétegeket, ezért mentéskor csak egy kép fog látszani, mégpedig az, amelyik épp látható volt.
Remélem tudtam valamelyest segíteni, bár nem állítom, hogy egyszerű a megoldás, de szerintem nem is lehetetlen!