• Istencsászár
    #585
    Hivatalos: Häkkinen holnap teszteli a McLarent!

    A McLaren-Mercedes ma hivatalosan bejelentette, hogy holnap Barcelonában a kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen fogja tesztelni az egyik autójukat.

    „Örülök annak, hogy ismét vezethetem a McLaren-Mercedes Forma-1-es autóját és együtt lehetek a régi csapatommal. 2001-es visszavonulásom után is nagy érdeklődéssel figyeltem a Forma-1-et. Amikor a csapat meghívott a Brazil Nagydíjra úgy gondoltam, hogy nagyszerű lenne újra beülni a Forma-1-es autóba.” – mondta a finn - „Legutóbb eltöltöttem egy kis időt a csapat Forma-1-es szimulátorában és most nagyon várom az igazi tesztet az MP4-21-el. Szeretném megköszönni a lehetőséget Ron Dennisnek és Norbert Haugnak. Meglátom, hogyan fejlődött a Forma-1 az elmúlt öt évben és remélem, hogy segíteni is tudom a csapatot a 2007-es felkészülésben.”

    „Örömünkre szolgál, hogy megadhatjuk ezt a lehetőséget Mikának.” – fogalmazott Ron Dennis, csapatfőnök – „Alig várja, hogy beülhessen egy aktuális Forma-1-es autóba. Egy olyan kaliberű és tapasztalatú versenyző, mint ő csak gazdagíthatja a tesztprogramunkat és a véleménye tovább fogja segíteni a csapatot a 2007-es felkészülésben. Ugyanakkor további teszteket egyelőre nem tervezünk Mikával.”

    A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug azt mondta: „Mika több, mint tíz éve nagyon fontos tagja a McLaren-Mercedes családnak. Két világbajnoki címével és 20 futamgyőzelmével minden más versenyzőnél nagyobb mértékben járult hozzá a McLaren-Mercedes sikeréhez. 2005 óta versenyez egy C-Klasse-val a DTM-ben és ott bizonyította, hogy semmit sem veszített a sebességéből és elszántságából, ráadásul igazi közönségkedvenc. Mindannyian örülünk annak, hogy öt év után ismét a Forma-1-ben köszönthetjük. Ezzel együtt helytelen lenne ebből a tesztből olyan következtetéseket levonni, hogy Mika vissza fog térni a Forma-1-be.”