• Istencsászár
    #546
    Dennis: A McLaren nem eladó


    A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis szerint minden eddiginél jobb anyagi helyzetben van a wokingi alakulat, éppen ezért nem is tulajdonít különösebb jelentőséget azoknak a híreszteléseknek, melyek szerint a Mercedes a gárda felvásárlását tervezi.hirdetés


    A McLaren kétszázadik Forma-1-es versenyét teljesítette motorszállítója és egyben részvényese, a Mercedes-Benz partnereként a hétvégén megrendezett Török Nagydíjon.

    A DaimlerChrysler leányvállalata az 1963-ban alapított McLaren versenyistálló 40, míg Dennis a 30 százalékát birtokolja, azonban egyes híresztelések szerint a Mercedes-Benz felvásárolná az egész csapatot, miután 1999-ben hozzávetőlegesen 400 millió dollárért szerzett részt az F1-es alakulatból.

    A hírek szerint a Mercedes nincs megelégedve a csapat teljesítményével, hiszen az 1996-os évad óta első alkalommal fordulat elő olyan, hogy a McLaren egyetlen futamgyőzelmet sem szerez a szezon során.

    Dennis azonban cáfolta, hogy a Mercedes felvásárolná a csapatot, hiszen elmondása szerint a McLaren még soha nem volt ennyire jó anyagi helyzetben, mint most. A wokingiak a jövő évet a Renault világbajnokával, Fernando Alonsóval, illetve a Ferrari jelenlegi főszponzorával, a Vodafone-nal kezdik meg, így financiálisan valóban nem lehetnek gondjaik.

    "Gazdaságilag még soha nem voltunk ennyire erősek, mint most" - mondta Dennis a Török Nagydíjon. "Minden eddiginél több partnerünk van, és talán mi büszkélkedhetünk a legtöbb támogatóval a jelenlegi mezőnyben. Nekünk van a legkisebb adósságunk a Forma-1-ben. Kevesebb, mint 20 millió dollár. Az egyenlegünk pedig körülbelül 300 millió dolláron áll."

    Dennis azonban nem titkolta, hogy folyamatosan tárgyalnak a Mercedes vezetőségével, ám tisztázta, csakis olyan változások lesznek, melyek erősebbé teszik a csapatot.

    "Már 1999 óta folynak a tárgyalások, hogy megerősítsük partneri kapcsolatunkat" - folytatta a McLaren vezetője. "Már korábban is voltak változások a vezetőségben, és még új elnököt is választottunk. Mindig van, mit megbeszélni, de csak olyan lépésekbe fogunk belemenni, melyek a csapat javát szolgálják. A McLarent és a Mercedes-t is egy cél vezérli."

    Bár korábban szó volt arról is, hogy egy esetleges hatalomátvétellel, Dennis elbúcsúzhat jelenlegi munkájától, a Mercedes vezetősége korábban ígéretet tett neki, hogy hosszú távon számolnak vele.