• Istencsászár
    #537
    A McLarent lenyűgözte de la Rosa szereplése


    A McLaren vezetősége ódákat zengett a Magyar Nagydíjat követően Pedro de la Rosa teljesítményéről, aki a következő két versenyen még biztosan rajthoz állhat a csapat színeiben.
    hirdetés

    Pedro de la Rosa / McLaren
    Forrás: EPA

    A wokingiak tesztpilótája azok után kapott lehetőséget a versenyzésre, hogy Juan Pablo Montoya az Amerikai Nagydíjat követően felbontotta szerződését a csapattal, és elhagyta a Forma-1-et.

    A spanyol versenyző a Francia Nagydíjon a két pontot érő hetedik helyet szerezte meg, míg Németországban már a harmadik körben feladni kényszerült a küzdelmet. A hétvégén megrendezett Magyar Nagydíjon azonban eljött de la Rosa ideje, és az esővel tarkított versenyen megszerezte pályafutása eddigi legjobb helyezését, a második helyet.

    A McLaren vezetősége is leemelte kalapját a spanyol előtt, aki nem kizárt, hogy a jövő évben Fernando Alonso csapattársaként fog versenyezni a wokingiaknál.

    "Úgy gondolom, hogy hozza a tőle elvárható eredményeket" - mondta a csapat ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh. "Jól kijövünk egymással, remek munkát végez. Ő volt a csapat legnyugodtabb tagja, miközben mindent megtett azért, hogy megelőzze Michael Schumachert a futam utolsó részében. Aggódtunk egy kicsit, de ő mindvégig higgadt maradt, mert tudta, hogy van még ideje, és előbb vagy utóbb úgyis elmegy Michael mellett."

    "A hétvégi versenyen tökéletesen teljesített, mindvégig gyors volt miközben tudta, be kell fejeznie a futamot, és ennek fényében vezetett, noha koránt sem voltak ideálisak a körülmények."