• Istencsászár
    #517
    Hatalmas volt az öröm a McLarennél a szombati időmérő után, ahol Kimi Raikkönen megszerezte idei első pole pozícióját. Igen ám, de később kiderült, a finn pilóta azért tudott az élen végezni, mert nem kapott elegendő üzemanyagot az utolsó etapja előtt, így a versenyt is annak tudatában kellett megkezdenie, hogy pár kört követően már ki kell állnia tankolni.

    Kimi számára nem volt egyszerű a mai verseny, hiszen első kiállása alkalmával a szerelők nem tudták problémamentesen lecserélni abroncsait, majd később egy hidraulikus probléma nehezítette az életét.

    "Volt néhány problémánk a tegnapi időmérő második körében, így nem kaptam elegendő üzemanyagot" - magyarázta Kimi. "Több benzinnel akartuk megkezdeni a versenyt, de ezen már nem tudtunk változtatni. Éppen ezért nagyon korán ki kellett állnom a boxba, majd a második gumigarnitúrám elkezdett hólyagosodni."

    "Aztán egy kisebb hidraulikus probléma is felbukkant, így pozíciót vesztettem Buttonnal szemben. A motorom nem ment teljes fordulaton, és néha a fokozatok sem voltak rendben, így nagyon örülök a harmadik helynek."

    "Azt is meg kell említenem, hogy az első kiállásom sem sikerült túlságosan jól, ám szerencsére elég gyorsak voltunk ahhoz, hogy behozzuk lemaradásunkat, ám a Ferrarik túlságosan messze voltak" - tette hozzá Raikkönen, akire a verseny után még tűzoltó munka is hárult, ugyanis autója lángra kapott.

    "Volt egy kis tűz, de semmi komoly" - nyugtázta az esetet a finn versenyző.