• Istencsászár
    #504
    Haug: Ne töltsük tele a tankjainkat

    Jó ideje bevett szokás a McLarennél, hogy a kvalifikációs edzésen meglehetősen sok benzint visznek magukkal a csapat autói. Ennek a straégiának hátulütője, hogy a rajtrácson szinte megcélozhatatlanná válik az első sor. Előnye, hogy a csapat autói a többiektől eltérően még akkor is a könnyű autóval körözgetnek, amikor az ellenfelek megtankolták sajátjukat.

    Mindez a tavalyi évben a szupergyors McLarennel egészen jó stratégiának bizonyult, ám 2006-ra használhatatlanná vált, hiszen az atutó közel sem olyan domináns, mint egy évvel korábban.

    Norbert Haug, a Mercedes motorsport elnöke felhívta csapata figyelmét, hogy a hazai versenyükre változtathatnának stratégiát. Elgondolása szerint a kevesebb üzemanyaggal a rajtrács előkelő helyére küzdhetnék fel magukat, ahonnan talán több esélyük nyílna a hazai közönség előtti jó szereplésre.

    "Az a célunk, hogy a hazai versenyünkön jó eredményért hajthassunk" -mondta kedden Haug. "A múlt héten intenzív teszten vettünk részt, ahol láthatóan sokat fejlődtünk. Úgy érzem versenyképesebbek lehetünk, mint korábban."

    "A sikerhez azonban úgy vélem a rajtrácson is előrébb kellene végeznünk a korábbiaknál, ehhez pedig más, agresszívabb stratégiát kell választanunk."

    "Úgy gondolom, hogy az utóbbi időben mutatott javulásunk, és a stratégia helyes megválasztásával komolyabb eredményt érhetünk el a hazai futamunkon."


    Még szerencse hogy időben rájöttek... :D