• G_ArchAngel #482
    McLaren-Mercedes: Paffett esélyesnek érzi magát

    Ami eddig csak híresztelésnek számított tegnap hivatalosan is megerősítésre került. Juan-Pablo Montoya a NASCAR-ban folytatja autóversenyzői pályafutását. Habár az Ezüstnyilak abban bíznak, hogy Kimi Räikkönen marad a csapatnál, Gary Paffett vagy Lewis Hamilton leigazolását is számításba kell venni.

    A Kicker úgy tudja, hogy Räikkönen Ferraris szerződése feltételekhez kötött, és csak akkor lép életbe, ha Michael Schumacher visszavonul. A hétszeres világbajnok a Monacói Nagydíjat követően egy német magazinnak azt nyilatkozta, hogy "most már csak élvezni szeretném életet", ami arra utalhat - bár nem feltétlenül - hogy az évad végén ő is elhagyja a Formula-1-et.

    Egyes szakértők viszont biztosak abban, hogy csak a nyolcadik cím után hagy fel a versenyzéssel.

    A volt Formula-1-es mérnök, Gary Anderson úgy véli, hogy Kimi választása – függetlenül Schumi döntésétől – a Ferrarira esik. "Nem elképzelhetetlen, hogy Kimi egy éven keresztül Michael csapattársa lesz. Ebbe mindketten belemennek. Michaelnek is kihívás, hogy egy vele egy kategóriájú csapattársa lesz."

    Ha Schumacher visszavonul, vagy Anderson feltevése a helyes, Hamilton és Paffett előtt megnyílik az út a versenyzés felé. "Az utánpótlás nevelés is hozzátartozik a koncepcióhoz. Néha azzal vádolják a csapatot, hogy nem biztosítunk lehetőséget a saját versenyzőinknek. Nem szabad elfelejteni, hogy nincs mindig a megfelelő időben szabad hely." – nyilatkozta a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug.

    Gary Paffett úgy véli, hogy jobb esélyei vannak Hamiltonnál. "Lewis remek munkát végez a GP2-ben. De én Formula-1-es autót vezetek, ő pedig nem. Ahhoz, hogy valaki versenyezzen ismernie kell autót."

    Ha a McLaren választása másra esik – Paffett új csapat után néz.