• Istencsászár
    #443
    McLaren: Minden rendben volt
    Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya sem vett részt a mai első szabadedzésen annak érdekében, hogy kíméljék motorjukat. A második edzésen Raikkönen 10 kör megtétele után 1:17.490-es legjobb idővel a negyedik, míg Montoya 14 kör után 1:18.761-es idővel a 17. helyen végzett.

    Kimi Raikkönen: "Jól indult a hétvége és minden rendben ment. Tól korai még megmondani, hogyan is állunk a többiekhez képest, de az autóm azonnal jól működött, ami mindig pozitívum, és még mindig tudunk javítani. Új motor van az autómban ezen a hétvégén. Az edzést a Michelin gumik tesztelésével töltöttük, és az általános beállításokon dolgoztunk. Mivel a fékek létfontosságúak ezen a pályán, szintén a programunk részévé váltak. Szeretem ezt a pályát és már nagyon várom a további napokat."

    Juan Pablo Montoya: "Hasznos adatokat gyűjtöttünk, amik segítenek majd a megfelelő gumik kiválasztásában. Kimi és én is különböző keverékeket teszteltünk és most végig kell néznünk az összes lehetőséget, észben tartva, hogy holnap valószínűleg melegebb lesz. A pálya nem túl poros, de a tapadás nagyon alacsony, szóval küszködtem egy kicsit. Ám most majd a mérnökökkel fogunk dolgozni, hogy kiválasszuk a megfelelő Michelin gumikat, aztán majd meglátjuk mi történik holnap."