• Istencsászár
    #440
    Räikkönen nevét a Ferrarival és a Renault-val is együtt emlegették ám az is lehetséges, hogy a McLarennél marad.

    "Szükségem van még egy kis időre, hogy ássam, mit érünk el a csapattal, aztán körvonalazódnak a lehetőségek" - mondta a Kanadai Nagydíj előtt a finn versenyző. - "Elégedett vagyok a jelenlegi helyzettel, és nemigen aggódom a jövő évem miatt, mint ahogy a többi előttem álló év miatt sem aggódom. Majd meglátjuk, mi történik."

    Räikkönen a McLaren idei eredményeivel semmiképp sem lehet elégedett. Míg tavaly ő volt az egyetlen, aki úgy-ahogy lépést tudott tartani a világbajnoki címet megszerző Fernando Alonsóval, idén nyolc verseny alatt több, mint negyven pontos hátrányt halmozott fel az élen álló spanyollal szemben.

    "A tavalyi év után természetesen mindenki azt hitte, hogy a világbajnoki címért fogunk küzdeni, és versenyeket nyerünk majd, de végül nem így alakult. Úgy gondoljuk, hogy jó autónk van, és sok minden megtörténhet, de a legjobbat kell kihoznunk magunkból."

    A találgatások azután kerültek újra napirendre, hogy Flavio Briatore meghosszabbította Giancarlo Fisichella szerződését, így már a Renault-nál is csak egy szabad hely van, épp úgy, mint a McLarennél. Ráadásul mindkét csapatnak van egy-egy fiatal pilótája - a Renault-nál Heikki Kovalainen, a McLarennél pedig Lewis Hamilton -, akiknek szintén van esélyük bekerülni jövőre a mezőnybe.

    "Sok olyan részlet van, amiben száz százalékig biztos akarok lenni. Talán ezek az apróságok fognak dönteni. Az nem változtatja meg az elhatározásom, (hogy mit tesznek a többiek). Végül úgy döntök majd, ahogy az számomra a legjobb."