LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Nos. Amit idáig észrevettem:

nagyban fejlődtek a képbeállítások, úgymint fehér, fekete, színerősítés, Mpeg szűrő, gamma beállítások.

Az Mpeg szűrő jól működik pl UPC direct műsoroknál, ahol sima LCD tv-n meg lehet számolni a négyzeteket a gagyi tömörítés miatt, ez a funkció 2 lépésben tünteti el azt tökéletesen. Term. ez a képminőséget javítja és rontja is, hisz az arcok pl kicsit mosottabbak lesznek tőle. Nekem otthon (bocsi fiúk, én már vettem is egy 32S2010 kékesfeketét:) a UPC-n a közepes beállítás tökéletes lett. :)
    A sokféle egyéb beállítás mellett azokat a különbségeket az új Sony, Samsung TV-ken (Samsungból a jóval drágább 32R71-hez képest) ugyanúgy észrevettem, mint azt a csatolt képek amiket küldtem megmutattak. Szürketartományban, sebességben, fehérségben, feketeségben, élességben seholsincs az új Samsung (legalábbis a Bravia-khoz képest). Egyből észrevehető, hogy hiába egy a panel, a mögöttes félvezetők, a megvilágítás, a képjavító elektronika mind alulmarad. Egy példa, ha a Sony-n is és a Samsungon is bekapcsoljuk a dinamikus kép funkciót (mondjuk a Sony-nál ezt Gamma-nak hívják) és pl egy filmet elkezdünk nézni, akkor ugye a főcímnél a fekete képre jöbbek fel a feliratok, akkor a Samsung elkezdi mozgatni a kontrasztot, ha feljön egy fehér felirat akkot leveszi, ha eltűnik ráadja, ezzel korrigálva a gyenge fekete színét. Ha ezt a funkciót kikapcsolom, akkor meg fakó a kép a fehérje jó, de a fekete nem fekete. További érdekesség az folyó szín. Azaz nem a Duna színe, hanem több erős szín egybefolyása, illetve a rosszabb bőrszín. Sajna nem adja vissza a ráncokat, pattanásokat, anyajegyeket az arcon, kissé mosottá váltak a részletek.

Egyenlőre ennyi. Megyek, mer viszik a Bravia-kat mint a cukrot!! :)))))