1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap


A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *


M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye


M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma



---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

  • SaGa
    #12063
    A játék célja, hogy te urald az egész kontinenst. Ezt több úton is el tudod érni. A lordoktól éremes felvállalni feladatokat, mert akkor barátságosak lesznek veled. Cserébe más, velük ellenséges lordok kevésbé lesznek barátiak, de náluk is vállalhatsz küldetéseket (ha nem ténylegesen ellenségeid, mert akkor csak összecsapni tudsz velük), így velük is jobb lesz a viszony.
    Beállhatsz zsoldosnak valamelyik királyhoz, de nem biztos, hogy az a jó út a trónig. Ha elszegődsz és hűségeküt teszel, kaphatsz falvakat, esetleg kisebb városokat, cserébe azt kell tenned, amit a királyod mond, és az ő ellenségei neked is ellenségeid lesznek. Meg előbb-utóbb mindenképp szakítanod kell vele, ha koronát akarsz magadnak, a hűségesküt felrúgókat meg nem nagyon kedvelik errefelé.
    A sereged fejlesztéséhez pénz kell és megfelelő képességek. A képességek a csapatba szegődött társaktól is jönnek, nem kell mindenhez magadnak értened. Pénzre a zsákmányból, a várososok arénáiban vívott harcokból, vagy a céhekből tudsz szert tenni. A céhek a városokban alapíthatók. Teljesítesz néhány feladatot a város elöljárójának, ettől nő a helyi elismertséged. Ha megfelelő (nagyobb mint 0), akkor alapíthatsz valamilyen üzemet (kovácsműhely, bőrgyár, kelmefestő, stb...), ezek termékeit vagy te eladod, vagy rábízod a gazdasági "AI"-ra, és lesz pénzed. De akár karavánosdit is játszhatsz. Az egyik városban olcsó cuccokat veszel, amit a másikban nagyon keresnek és drágán el tudod adni. Persze az ár folyamatosan változik, ha már eladtál egy tételt, annak lejjebb megy a vételára az adott helyen. Az esetleges falvaid, városaid is pénzt hoznak (adó), de visznek is, mert ahhoz, hogy gazdagok legyenek és sokat adózzanak, gondoskodnod kell róluk. Építkezni, őrséget szervezni, feladatokat teljesíteni a helyi bírónak, stb... Ha túl sok a saját falud vagy városkád, több lesz a költség, mint az adó, emiatt érdemes egy részüket szétosztani a bajtársak között. Igaz, ettől kezdve az adott bajtárs már a saját seregét vezeti nem a tiedben szolgál, de baráti lesz veled, szövetséges, gondoskodik a falujáról, stb...
    Ha elég erős vagy és már jó sok lorddal összehaverkodtál, megtámadhatod valamelyik királyságot, szépen elfoglalod a várait, ezeket kioszthatod a bajtársaid, esetleg a hozzád csapódó lordok között, felépítheted a saját királyságodat. Ehhez persze megfelelően magas "trónjog" kell, különben a többi királyság azonnal neked esik és szétszednek. A trónhoz való jogod növelhető a lordoknak tett szolgálatokkal, meg a társaid jó rábeszélőkészségével. Időnként el kell küldeni egyet-egyet, hogy a saját szülőföldjén támogatókat szerezzen neked.
    Szóval nem egy egyszerű "harcosszimulátor", mint aminek elsőre látszik.

    Az elején keresd fel az edzőtábot, ott van a város közelében és fejlődj addig, míg sikerül leverned mindhárom harcost, sorban, vereség nélkül. Aztán menj a városba, vállald el a feladatot a városbírónál. Valószínűleg toboroznod kell pár harcost és leverni egy rablóbandát. Add el a zsákmányt, fejleszd a harcosaid, menj a kocsmába, nézz körül van-e felbérelhető bajtárs, beszélj a kocsmárossal, vásárolj be, legyen elég kaja a harcosok ellátására, gondoskodj a társak fegyveréről, páncéljáról, lováról (a lovas többe kerül mint a gyalogos, de gyorsabb, viszont nem minden companion jó lovas, ezt mindig mérlegelni kell. Ismerd meg azelőéletük és a képességeiket, abból eldönthető, milyen fegyvert, páncélt érdemes ráadni, kivel lesz baráti, kivel ellenséges), fejleszd a karaktered és a társaid képességeit. Igyekezz összerakni egy tíz fős bajtársi társulatot, átgondolt fejlestéssel egy ütőképes vezérkart. Aztán kezdj katonákat képezni a toborozható parasztokból. Minden népből másféle harcosok képezhetők. A vegyes seregnél az egyes népekből toborott harcosok segíthetik, de gyengíthetik is egymást, a népeik közötti viszonynak megfelelően. A sereg fenntartására és élelmezésére mindig legyen elegendő pénzed és kajád, mert ha elkezdenek szökdösni, bajban leszel.

    Olvasgasd a fenti linkeken elérhető oldalakat.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2016.07.19. 11:42:48