1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap


A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *


M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye


M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma



---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

  • SaGa Jr
    #12030
    Elég a looting skill is (ez az ami a csaták utáni bevételre, amiből a tényleges nagy pénz jön, kihatással van), kereskedés nem létszükséglet. Nem segít annyit, mint amennyit a looting, de azért lehet fejleszteni, csak erre vannak a companion-ok, hogy ők is tanulják a party skill-eket és ne mindent a karakterednek kelljen tudnia. A kereskedelem tipikusan ez a skill, ami jól megfér egy companion kelléktárában csak arra kell odafigyelni, hogy ha az életereje 33% alatt van a kérdéses illetőnek, akkor a party skill-jeit nem tudja használni.

    A fosztogatásról jut eszembe... A szó szerinti fosztogatást a játékban inkább majd hanyagold ha esetleg eddig szimpatizáltál a dologgal. Túl sok ellenséget szerzel vele, amelyek közül az elsődleges maguk a lakosok a kérdéses helyen. A településeket békén kell hagyni vagy még inkább segíteni azokat, nem fosztogatni. Lehet kapni feladatot a falvakban is a helyi kis főnöktől ha beszélsz vele. Nem nagy dolgok, nem is hoznak sok pénzt, de így növelheted velük a viszonyodat, ami ha tiéd lesz a hely több adóbevételt hoz, illetve a nagyobb értékű barátság eleve több toborozható embert jelent majd idővel. Ja meg a jobb viszony miatt kicsit jobb áron adják a náluk vehető cuccokat (amik amúgy is olcsóbban vehetőek itt mint városokban), azaz jobb haszonnal tudod majd elpasszolni azt olyan helyen ahol a kérdéses árú hiánycikk. A fosztogatással viszont pont ennek elletettjét fogod elérni és mivel a játék célja, hogy minden a karaktered uralma alá kerüljön (ha csak nem áll be vazallusnak valamelyik király mellé a karaktered és lemond ezzel az egyeduralkodói lehetőségekről, korlátozva a saját birtokait és kiszolgáltatva azokat az uralkodója kényére és kedvére) és akkor nem lesz jó egy olyan hely ahonnan nem szerzel bevételt és még a parasztok is utálnak.

    Pénzes feladat kérhető a lordoktól is, meg a városokban a céhmestertől. Ez utóbbit, ahogy a falusi főnököt is meg kell keresni bent a településen és beszélni vele. Alapból nem elérhető a település menüjéből (néhány modban ezt megoldották).

    Eleinte meg egyáltalán nem kell senki a karaktered mellé. Igazából a legjobb ha feltrenírozod (még ha unalmas is a folytonos tréning) azt magad mész neki egyedül 10-20 fős béna banditáknak és messziről lelövöldözöd őket, nem pajzsos kardos csépelést erőltetsz. Elmész messzire és lövöldözöl. Azt ha közel érnek megint elmész és távolról lövöldözöl. Ha nem mozog a karaktered alatt a ló, akkor még csak a horse archery skill fejlesztése sem életbevágóan fontos a játék legelején, nem fogsz büntetést kapni a lóról való lövészkedéskor. Ha meg szorul a hurok, akkor tipli a csatatér egy távoli sarkába és menekülés opció aktiválása. Szégyen a futás ugyan, de megmenthet ha nagyon vacakul állsz. Amennyiben a harci nehézség meg le van véve nagyon, akkor meg még csak tartani sem kell a 10-20 fős bandita "hordáktól", nem fognak veszélyt jelenteni a karakteredre ha csak kicsit is elfogadható szintű felszerelése van, kellő védettséggel, meg gyors és ellenálló lóval.

    Aztán ha már kicsit tapasztaltabb az embered és van már pénze, akkor lehet szépen felvenni a szimpatikus companion-okat. Aztán felszerelni őket, mászkálni velük, hogy ők is fejlődjenek azt ha már megvan mindenki akit szerettél volna felvenni, mindenki volt már támogatást szerző feladaton (amivel a right to rule értékedet növelik) és vissza is tért onnan, na akkor lehet elkezdeni gondolkodni azon, melyik várat szeretnéd elsőként elfoglalni, hogy megalapítsd majd saját királyságát a karakterednek. Na ekkor van értelme először annak, hogy toborozz leendő katonákat és elkezd a kiképzésüket. De amíg kellő pénzmag, megfelelően fejlett saját karakter és companion csapat nincs még meg (jól felszerelve), addig csak nyűglődés lesz és elég kevéssé hatékony játék. Plusz a csapatok viszik a pénzt folyamatosan, hiába van az egekben a leadership skill. A companion-okkal ellentétben azonban a sima katonák bizony meghalnak, azaz elveszíted a beléjük invesztált összegeket könnyen, azaz amíg nincs kellő pénzmag, hogy tartósan fenntarts egy hadsereget, addig inkább ne is vesződj vele feleslegesen.

    Továbbá érdemes már a játék elejétől kezdve a neked szimpatikus lordoknak feladatokat csinálni, mert a javuló viszony később jól jöhet ha netán valamelyikük lányát venné el a karaktered vagy női karakter esetében ha valamelyikhez hozzámenne. Plusz kellően jó viszony esetén, még át is lehet őket dumálni a saját birodalmadba és ha igazán ügyes vagy, akkor a saját birtokaikat is hozni fogják pluszban, azaz nem csak te adhatsz majd nekik földet amit majd megvédenek és ahonnan gyarapodhatnak.


    nearo:
    Nem mostanában volt, hogy sima Native-ot indítottam, így ha ez a helyzet az csak jó. Akkor a prisoner management egy másik fontos pénzszerző forrássá lépett elő. Ideje volt már. :)
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2016.04.08. 10:55:52