1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap


A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *


M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye


M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma



---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

  • SaGa Jr
    #12026
    Magic Boy:
    Azt hiszem úgy kellett volna kezdenem, hogy elsőként érdemes alaposan elolvasni a Mount and Blade Wiki oldalt. Onnan minden alap dolog megtudható és kezdőknek több mint javasolt ezzel indítani ha szeretnék élvezni a játékot, mert sok olyan dolog kiderül ott, amire a rutinosabb játékosok már ki sem térnek, mert annyira evidens az adott dolog ismerete és használata, hogy fel sem merül ezen ismeretek hiánya.

    Amíg nincs felszerelése a karakterednek, már érdemi, addig nem kell kötözködni senkivel. Míg kis létszámú a csapatod, van lova mindenkinek és van pont a lovagláson (minél több, annál gyorsabb az egyéni lovas, de a térképen való mozgást is befolyásolja), addig bármely csapatot le tudod hagyni könnyedén. Ha sokan vannak ne köss beléjük míg gyenge a karaktered. Fejbe lövés ellen meg sisak kell, a pajzs önmagában kevés, főleg ha kicsit is oldalról érkezik a lövés. A pajzsok mérete ráadásul változó és így hiába van felemelve, nem feltétlenül fogja védeni a karaktered fejét. Ha meg kicsit is oldalról vagy felülről, ívelve érkezik a nyíl, akkor felejtheted is el a pajzsot, mert nem fogja megvédeni az emberedet.

    A training Field-ek ott vannak a térképen, városok mellett kívül lehet megtalálni (nem minden város mellett van). Ha benne van a látókörödben (ez ugye növelhető a megfelelő skill-el), akkor észleled majd. Training Field

    Olyan mod, ami nem nehezít a harcon, de minden mást feltuningol, olyan nem nagyon van (biztos, hogy akad ilyen, de nem az ilyenek a kedvelt és népszerű modok). Már csak azért sem, mert az ellenfelek alapból annyira nem jelentenek kihívást, hogy az már fájdalmas, ezért ez szokott az első dolog lenni amit minden modder megpiszkál, hogy legalább minimális kihívás legyen a játéknak ne csak a közvetlen kezdetén, de kicsit később is. Ha a harcot nehéznek találod, változtass a csúszkákon amik ezt befolyásolják.

    Az első kapott feladatot akármeddig elhúzhatod, nem kell azonnal megcsinálni, tehát nem kell emiatt azonnal felvenni minden jöttment figurát csak, hogy gyorsan letudd. Ez nem időlimites, így akármikor ráérsz megcsinálni.
    Ráadásul felvett companion-ok is beleszámítanak a létszámba. Ezek a nevesített egyének, kocsmában vehetőek fel, nem keverendőek a mindenféle több fős kis zsoldos csapatokkal. A M&B Wiki oldalán megtalálod kik is ők, milyen a viszonyuk egymással, mik a képességeik. Ezek az egyének ugyanúgy felszerelhetőek egyesével mint a karaktered, lehet őket feladatra küldeni (támogatást szerezni, infót gyűjteni), szintet lépnek és te fejlesztheted őket.

    A looting skill az egyetlen, ami érdemileg befolyásolja a cash-t. Plusz ez határozza meg, hogy a levert ellenfelektől milyen értékű és minőségű cuccokat szerzel (ami meghatározza mennyi pénzt tudsz érte kapni mikor eladod). A trading csak a kereskedelemben játszik szerepet, hogy olcsóbban veheted az árút, így nagyobb lehet a hasznod rajta.
    Sok modban a Prisoner Management skill szó szerint aranyat ér, mert az ellenfelekből hatalmas összegeket lehet szerezni mikor eladja őket az ember egy rabszolga kereskedőnek. De Native esetében minden ellenfél egyen áras és nagyon alacsony az értékük, így felesleges ebbe pontot ölni.