1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap


A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *


M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye


M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma



---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

  • SaGa Jr
    #12013
    A gyógyulási ütemétől függ, általában 4-5 nap, néha 1 hét. Amint eléri a 25%-ot az állapota miután visszakerült a várába, akkor fog kivonulni a szokásos alap katona készletével (ha nincs saját birtoka akkor meg a fővárosba vagy a főnöke várába kerül és onnan indul), ami úgy 50 katona szokott lenni. Egyes urak nagyon komoly elit csapatokkal rendelkeznek, de a többség a normál katonákból kap egy válogatást.

    Minden királyságnak 20 nemese/lordja van (uralkodóval együtt), tehát ennyi seregük lehet (az őrjáratokat meg a különféle rendek kis csapatait most ne vegyük ide). Ha elég sokszor levered őket akkor elunják egy idő után. De amúgy is ritka, hogy egy hónapnál huzamosabb ideig viseljenek úgy hadat, hogy nem nyernek vele semmit. Egyes esetekben a sikeresebb uralkodók elcsábítanak lordokat másoktól, így előfordulhat, hogy a 20-as sereg létszám nagyobb vagy kisebb lesz. Te is tudsz magadhoz édesgetni olyan lordokat akikkel cimborálsz és olyat tudsz ajánlani neki, amiért megéri hozzád pártolnia (a birodalmad igazgatásához meg úgyis szükséged lesz saját urakra, mert minél több birtokot tartasz meg magadnak, annál szarabb lesz az adóbevételed, így a kisebb várakat és hozzájuk tartozó falvakat nyugodtan kioszthatod az alattvalóknak hogy gondozzák ők és védelmezzék, városokat meg azoknak akiket igazán fontosnak tartasz, mert olyan 6-9 település után már felüti fejét az adózási veszteség és egy város például 2 településnek felel meg ebben az esetben). Lorddá egyébként kinevezheted bármelyik companion-odat is, csak figyelni kell, mert egyes comapnion-ok a származásuk vagy vérmérsékletük miatt belső feszültséget okozhatnak. Meg ha már lordjaid vannak akkor tenned kell róla, hogy minddel jóban legyél, mert különben simán elhagynak és viszik a kapott területeiket is. Amikor meg valakinek adsz területet azt a többi lord is véleményezni fogja (csökken, nem módosul vagy javul a viszonyuk veled attól függően milyen érzelmekkel viseltetnek az adományozott felé).

    A különféle lordok meg mindig el fognak szökni, ha legyengülten mennek harcba (25-30% vagy kevesebb HP-val vagy nem is kerülnek elő a konkrét bunyóban). Szóval ilyeneknek felesleges nekimenni. A többieket meg el kell fogni és dutyiba dugni (onnan nehezebben szöknek meg és ha akarod akkor úgyis elengedheted majd onnan őket). Akivel haverságba akarsz kerülni, azt egyből engedd is el mikor az elfogás megtörténik, tehát a prisoner listádba bele se kerüljön). A többieket dugd dutyiba. Idővel úgyis lesz pénz felajánlva értük. Ha a királyt sikerül elfognod úgy, hogy már csak 1 városa és 1-2 vára maradt a birodalmának, akkor kizsarolhatod belőle az elengedése fejében a spéci fegyverét is. De máskülönben simán pénzt is kérhetsz tőle ha nem akarsz vele jóban lenni és csak úgy lovagiasságból elengedni.