1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap


A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *


M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye


M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma



---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

  • SaGa Jr
    #11991
    Nem kell megnyitnod nála a boltot, tartogathatod másra is a gem-et. Az ő boltja amúgy a játék legjobb cuccait tartalmazza (kivéve az egyedi dolgokat meg amiket csak egyedi módon lehet megszerezni de boltban nem kaphatóak), de nem frissül a készlete csak elfogy. Nagyon de nagyon drága cuccokat kínál eladásra. A másik opció, hogy vehetsz fel nála gem-ért cserébe noldor katonákat.

    Namost ezen két opció elérhető lesz a noldor városban is, ahová nem kell gem a boltoláshoz (ott frissülő készletű rendes bolt lesz, de kezdetben a vehető cuccok nagyon szerények lesznek a Laria kocsmájában lévő manuséhoz képest). A noldor városban ráadásul szélesebb palettáról és több noldor-t tudsz majd felfogadni ugyanazon gem-ért cserébe.

    Az elrejtett ládákról pletykákból fogsz tudni, de a helyét már neked kell megtalálnod. Sokszor kell beszélni mindenkivel, fizetni a pletykákért (utazóknak és kocsmárosoknak) és így lesz egyszer elböffentve. Bejelölést vagy hasonlót nem fogsz kapni a térképre, csak szóba kerül, hogy állítólag mint ha lenne valami eldugott cucc Rane-ben (más városok neve is előfordul, mert nem csak Rane-ben vannak ám a városban eldugva ládák hanem másutt is és ha beszédtéma lesz egy város, akkor annak ládájába kerül valami cucc ami tényleg nagyon széles palettáról lehet bármi, de QG csak Rane-ben és csak egyszer fog előkerülni). Szóval kitartónak kell lenni. Hetente egyszer frissülnek a pletykák, nagyjából ennyi idő míg egy kicsike csapattal minden várost végigjár a karaktered a játékban. Szintén pletykákból lehet még értesülni pár egyéb, speciális helyszínről is, így például treasure cave-ről (ez egy komolyabb formája a bandits lair-nek, tehát a térképen majd lesz egy új helyszín jelölve ami csak akkor látszik ha a környékén vagy, így figyelni kell melyik város kapcsán említik meg, mert ez segít lokalizálni, a védők számosabbak, a loot pedig sokkal nagyobb értékű és még qualis gem is előfordulhat némelyikben; egy adott időben legfeljebb kettő lesz aktív és havonta van nekik respawn, tehát amit kirámoltál és épp nincs egy sem a térképen bejelölve, akkor havonta egyszer lehet rá esély, hogy felfedésre kerüljön egy újabb, más helyen, más tartalommal, más védőkkel).


    steweee:
    Az alap native nagyon alacsony szintű ellenfeleket tartalmaz, amiket a játékos nagyon gyorsan és könnyen beér, majd utána már tucatszám mészárolhat nehézség nélkül. Sokan pont emiatt hagyják félbe a native kampányokat (ide sorolandó a Napoleon, meg a vikinges kiegészítő is), mert annyira nem tartalmaz kihívást és annyira gyorsan kinövi a világot a karakter, hogy a játék elveszíti az érdekességét és hangulatát. A With Fire and Sword lényegesen komolyabb tartalommal rendelkezik, sokkal bővebb, de ott is a szintezés és a világ erőviszonyai azok amik miatt hamar kifullad a játék.

    Számtalan mod próbálta ez kiküszöbölni számtalan módon, illetve feltölteni tartalommal a jelentős hézagokat a programban, ami lényegében csak alapot ad a saját kreativitás kiélésére és megtanítja a szükséges alap ismereteket. Volt amelyiknek sikerült, másoknak nem. Szerintem a Pendor egyike a jobban sikerülteknek.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Pendor a komplexebb, komolyabban kidolgozott modok közé tartozó egyik példa ezen próbálkozásokra. Más térkép, sok frakció, komolyabb méretű csaták, tapasztaltabb ellenfelek, fejlettebb gazdaság több opcióval és építési variációval, kicsit jobb diplomácia, többféle kaland és feladat típus várja a játékost, de ez a mod nehéz (manapság már nem annyira mint régen, de még mindig alaposan feladja a leckét). Nem fogja mindenki tetszését elnyerni és idő kell míg beszippantja az embert a megannyi érdekességével (ha meg nekiáll az ember a hozzá tartozó háttéranyagot is olvasgatni akkor nagyon könnyű elveszni benne).

    Számtalan eldugott kis érdekesség, kidolgozott lore tartozik a modhoz. Ez egy fantasy mod, abból is a low fantasy vonalat képviselő, tehát mágia nincs (aki high fantasy modot keres annak ott vannak a LotR modok meg a Warsword Conquest, ezekben még mágia is van rendesen és lehet varázsolni is akár), mágikus fegyverek és vértek vannak (ez annyit tesz, hogy van sztorijuk egyes tárgyaknak és valamivel jobbak mint a normál megfelelőik). A démonok lényegében nagyon erős és szívós lovagok (harcmodor, felszerelés mind ezt sugallják), csak kaptak egy másfajta skin-t (tulajdonképpen a páncéljuk miatt néznek ki ördöginek, szárnyakkal meg szarvakkal és hiszi őket mindenki démonnak, de látni még senki nem látta mi is rejlik a páncél alatt, mert seregeiket sosem győzték le, hanem egy idő után eltűntek a színről, a halottaikat meg mindig magukkal vitték, így csak emberi szolgáik maradtak a páston kiterítve).
    Természetesen ezek az ellenfelek eszméletlen ritkák, sokáig nem is fog beléjük futni az ember, legfeljebb a szolgáikba vagy "uraikba", akik meg sima emberek.

    Az ellenfelek általában jóval tovább erősebbek lesznek a játékosnál, méghozzá nagyon (már a képzettek, a parasztok nem egy harcias népség, szóval nem fogják lenyomni a játékost csak ha az nekik megy bunyózni amikor jelentős túlerőben vannak, a sima útonálló/bandita szintén csak tömegben veszélyes vagy ha véletlenül tud egy fejest lőni az íjával/számszeríjával). Sokszor nem is kell nekik túlerő, egyszerűen olyan taktikát követnek és alkalmaznak, ami sikerre viszi őket (sok a lovas íjász a játékban, sokan dobálnak dárdákat amik hajigálásában a gép jobban szerepel a játékosnál, simán bevállalnak öngyilkos rohamokat csak hogy a társuk elkaphassa az ellenfelüket és hasonlók).

    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2016.02.16. 08:55:24