• MrCrowley
    #226
    avman: Sulinet (illetve mostmár Közháló) program köszöni szépen megy(eget), és akinek 512-es ADSL jut 100 gépre az már örül mint majom a farkának. De mint már mondtam elsősorban nem a kiküldéssel van a gond..ámbár halkan megjegyezném hogy 10-én is éppen csak két körzetben volt leállás pár órára központi hiba miatt. Szerencsésebb esetben ilyenkor az intézménynek van tartalék vonala, szerencsétlenebb esetben lehet máshoz rohangászni hogy töltse már le a motyót (feltéve hogy az nem csak a belső rendszeren elérhető).
    mrzool:A leválasztást remélem csak nem gondoltad át rendesen! A fizikális leválasztásnak a DNS feloldások nem hinném hogy örülnének. De szerintem az IP üzemeltetés 1000+1 jobb megoldást tud ilyen esetre.
    Az amiről beszélünk pedig az hogy az iskolák távközlési/informatikai parkja nincs halálosan agyonbiztosítva. Sok helyen nincs is nagyon aki mélyrehatóan foglalkozzon vele, mert a rendszergazda egy kijelölt (informatika) tanár akinek órakedvezményen kívül nem sok jár. :(
    Természetesen van olyan iskola -nem is kevés- ahol ezek a dolgok már nem jelentenek problémát. De mi most az _összes_ érettségiztető iskoláról beszélünk ugyebár!