• Zsoldos
    #15
    FtranX: Ez az energiaaramlas dolog amolyan keleti szohasznalat. Ok szeretik nagyon leegyszerusiteni a dolgokat, yin-yang, fekete feher, pozitiv energia, negativ energia. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne hatasa, vagy mese lenne, csak a hagyomanyos gyogymodjaikban a nyugati kulturaval szemben ok nem keresnek okokat, 'csak' hasznaljak a jelensegeket. Amugy leforditva a nyugati ember nyelvere: az akupunkturas pontok a fobb idegvegzodeseket celozzak meg, igy stimulaljak az agy bizonyos teruleteit, amivel eleg sokmindent el lehet erni, sok teren felulmulhatjak a nyugati orvoslast. Ezek a helyek valoban muszeresen merhetoek: ezekben a pontokban a borod ellenallasa kisebb, mint a tobbi reszen(ryodoraku pontoknak is hivjak). Hasonlo hatasok elerhetok akupresszuraval, masszazzsal is, szinten idegi stimulaciora vezethetok vissza. Nem egy muszert arulnak mostanaban, komplett diagnosztikai szoftverekkel, a komolyabbakat mar kezelesre is alkalmas eszkozokkel.

    Az aurafenykepezes meg a tobbi 'hokuszpokusz' is lehetseges, mivel elektromos energiaval mukodik az idegrendszer, mindenkinek van merheto, avagy 'fenykepezheto' erotere.

    Szoval a talalgatasoknal mar azert tovabb tartunk. Amugy hozzad hasonloan en is ugy tartom jonak, hogy a hatasok okait kell kideriteni, es nem a 4000 eves aramlos megfoghatatlan mantrakat fujni, hisz csak igy van esely a tovabbfejlodesre, tanulasra.