• takibalint
  #7090
  Átigazolási osszefoglaló. A Roma megvált egy fél csapatra való, be nem vált egykori ígérettől, elengedte többek között a két kiszolgált brazilt, Juant és Cicinhót, miközben a legnagyobb bevételt (13.3 milliót) Fabio Borini Liverpoolnak történő eladása hozta a konyhára. Egy-két ismertebb játékos helyett Zdenek Zeman mester és a vezetőség okosan több játékosba fektette pénzét. Hogy kiknek játékjogába? Érkezett a Corinthianstól az U20-as brazil válogatott, de portugál útlevéllel is bíró balhátvéd, Dodo, ugyanonnan ötmillióért jobbjára Leandro Castán (ő olasz állampolgár is), a Fluminensétől 3.5 millióért a balszélső Marquinho, és a brazil kör betetőzéseként 700 ezerért a brazil-olasz szűrő, Jonatan Lucca.

  Igazoltak azért ligán belülről is a „farkasok”, ennek megfelelően közös tulajdonba érkezett – a Genoától – a görög középső középpályás Panajotisz Tahcidisz, és kölcsönből vissza a karmester Alessandro Florenzi. Az elefántcsontparti középcsatár, valamit az amerikai szűrő, Michael Bradley a Chievótól érkezett, értük közel ötmillión felül a román középpályás, Adrian Stoian amúgy frissen vett fele játékjogát is beáldozták a fővárosiak. Mellettük két fiatal ígérettel erősödött az AS, a jövőt szem előtt tartva: az olasz U-válogatott középső védővel, Alessandro Malomóval, valamint a litván kapussal, Tomas Svedkauskassal.

  Tovább erősödik a védelem a Sao Paulótól egymillióért kölcsönkapott Ivan Pirissel, akit ötmillióért az idény végén végleg megvehetnek – hogy, hogyan nem, a paraguayi jobb oldali és középső védő olasz útlevéllel is rendelkezik. Az ő érkezése jelzi, hogy mégsem haladtak olyan jól a tárgyalások a klub nélküli José Bosingwával, és bár korábban kész tényként kezelték, de a Siena az elmúlt idényben befutott éke, Mattia Destro még nem igazolt Rómába. Hogy igazán izgalmas legyen ez a futam, arról az gondoskodik, hogy Destro a Siena és a Genoa közös tulajdona, és a Juventus is vevő lenne rá, amelyik mostanában nagyban üzletel a genovaiakkal. A Siena elnöke, Massimo Mezzaroma azonban elárulta, hogy ő már meg is egyezett a Romával, innentől a játékoson múlik az ügy, genovai kollégája, Enrico Preziosi szerint is a „farkasok” lehetnek a befutók. Kisistenük, Franceso Totti szerint Destro hatalmas fogás lenne, pár év alatt klasszissá válhat, végül a Genoa sportigazgatója, Pietro Lo Monaco világított rá a nagy gondolkodás hátterére: a Roma jobban szeretné ugyan a játékost, de a torinóiak magasabb bért ígérnek neki…

  Nem rossz a keret, Zeman ezért is célozta meg a bajnoki címet – ehhez az is kell azért, hogy ne adják el a Manchester Citynek Daniele De Rossit, még ha az angol egylet 30 millió eurót is adna érte.
  Kik érkezhetnek még? A pletykák szerint az Intertől Júlio César, a Parmától a francia bekk, Wesley Yamnaine, a Frankfurttól a védő Sebastian Jung, a Deportivo Maldonadótól a balszélső Marcelo Estigarribia, a Bresciától Omar el-Kadduri, a Targu Murestől a szintén támadó középpályás Claudiu Bumba, esetleg Estigarribia helyett Nápolyból Lorenzo Insigne.