• takibalint
  #6956
  Egy kis átigazolási összefoglaló. Ami eddig történt.

  Az új edző, a spanyol Luis Enrique csapatépítési terveit komolyan hátráltatta, hogy az amerikai üzletember, Thomas Di Benedetto és az általa irányított konzorcium kissé vontatottan vette, veszi át az irányítást és az aláírási jogokat.

  Már korábban eldőlt, hogy végleg megveszik a Milantól a válogatott éket, Marco Borriellót tízmillió euróért, kettővel többért a River Plate irányítóját, Érik Lamelát és a válogatott kerettag kapust, Gianluca Curcit a Sampdoriától (ötszáz euróért).

  A napokban szerződést kötöttek a Marseille-től kitett rutinos argentin bekkel, Gabriel Heinzével, korábban a Nantes-ot odahagyó francia U21-es válogatott jobbhátvéddel, Loic Negóval. Az aláírási jogok tisztulásával megvehették a (korosztályából tehetségével) kitűnő spanyol balhátvédet, José Ángelt a Sporting Gijóntól, 4.5 millió euróért – a Barcelona orra elől. Éppen a Barcelonából érkezett a megváltóként várt, húszesztendős spanyol-szerb ék, Bojan Krkic, mégpedig egy igazi olaszos trasferimento keretében: 12 milliót fizetnek érte most, két év múlva a feladó 13-ért visszaveheti, ha nem, 28-at még átutalnak érte a rómaiak. Ravasz!

  Kapus is érkezik a napokban, hiszen az ajaxos Maarten Stekelenburg gyakorlatilag már a „farkasoké", és a vadászat még koránt sem ért véget: Javier Pastore, Lucho González, a Sao Paulóban játszó Lucas, Emiliano Insúa, Claudio Marchisio vagy Sergio Canales érkezhet. Ellenben nem haladnak a hosszabbítási tárgyalások a Manchester City által csábított Daniele De Rossival, Mirko Vucsinicsre pedig a Juventus és a Manchester United vetette ki hálóját. Hmmm, csak nem bírtuk ki pletykák nélkül...

  A távozók közül a John Arne Riise, Philippe Mexes, Jérémy Ménez trió ér a legtöbbet, őszintén viszont alighanem csak a középső játékost gyászolják a fanok.