• takibalint
  #6820
  Sztárjátékosokat és új stadiont ígért az AS Roma leendő tulajdonosának tartott Thomas DiBenedetto amerikai vállalkozó. A nehéz anyagi helyzetben lévő labdarúgócsapatot hitelező Unicredit bankkal megkezdett tárgyalásai várhatóan szerdán zárulnak le.

  „Forza Roma!” – azaz Hajrá Róma! kiáltással érkezett meg hétfő reggel az olasz fővárosba a bordó-sárgák által messiásként ünnepelt DiBenedetto, és megkezdte a Unicredittel való egyeztetést.

  A tárgyaláson az eddigi tulajdonos Rosella Sensi, az olasz bank, valamint a DiBenedetto képviselte bostoni vállalkozói csoport vesz részt.

  A tervek szerint szerdán aláírják a szándéknyilatkozatot és az előszerződést, a hétvégi Roma–Juventus bajnoki mérkőzésen pedig DiBenedetto már a lelátón fog ülni – értesült a Corriere dello Sport.

  A többi sportlap is úgy tudja, hogy a Roma csapatára pályázó öt vevő közül az Unicredit DiBenedettót tartotta a legmegbízhatóbb jelöltnek. Az olasz sajtó szerint DiBenedetto 70 millió euróért az AS Roma hatvan százalékát kapja meg, az Unicredit pedig negyven százalékot tart meg.

  A La Gazzetta dello Sport hétfői interjújában DiBenedetto – nevek nélkül – hat új játékost és új stadiont ígért az együttesnek: „Az az álmom, ami a szurkolóké, hogy a Roma ismét a világ legjobb klubjai között legyen.”

  Vezetőedző-váltás helyett DiBenedetto arról beszélt, hogy a Romát az egész világon ismert márkanevű „médiavállalattá” akarja átalakítani. Befektetőtársai között James Pallottát, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Boston Celtics egyik tulajdonosát említette.