• takibalint
    #6329
    Oroszország jelenlegi leggazdagabb embere, Mihail Prohorov – vasárnapi orosz internetes sajtójelentés szerint – felvásárolná az olasz futballélvonal patinás csapatát, az AS Romát.

    A Gazeta.ru úgy tudja, hogy Prohorov 330 millió eurót áldozna az üzletre úgy, hogy 250 milliót adna a súlyos gazdasági krízisben levő fővárosi klubért és mintegy 80 milliót költene játékosvásárlásra. A lehetséges vételek sorában első helyen áll a honfitárs Roman Pavljucsenko, a jelenleg az angol Tottenhamet erősítő válogatott csatár, akinek stílusát módfelett kedveli az orosz iparmágnás.

    A Gazeta.ru megjegyezte, hogy ha a gazdacsere megvalósulna, Prohorov lenne a harmadik orosz futballklub-tulajdonos két, egyformán az angol labdarúgásban érdekelt honfitársa: a Chelsea-t tulajdonló Roman Abramovics és az Arsenal részvényeinek jelentős részét birtokló Aliser Uszmanov után.

    A 44 éves Prohorov vagyonát amúgy a tekintélyes Forbes magazin 9 és fél milliárd dollárra taksálta legutóbb, miközben az eladdig a legtehetősebb oroszok listáját vezető, ám a világválság következtében súlyos veszteségeket elkönyvelő Abramovics lecsúszott a második helyre, immár „csak” 8 és fél milliárdos vagyonnal rendelkezvén. MTI