• lammaer
    #37024
    Áh.. a dokumentálás meg a minőségi munka (gondolok az utánam jövőre) nem a management dolga. Olyan céget még nem láttam ahol a határidők miatt jött volna valami fejes hogy "csak gányoljatok, nem kell dokumentálni, nincs idő", ilyen szinten nem tudnak beleszólni.
    Sajnos a devek többsége ugyanolyan trehány mint mondjuk az épitőiparban a szakik... pont azért mert tudák hogy X év múlva már rég máshol lesznek....

    "Meg szvsz nagyrészt a fluktuációért is ők a sárosak, inkább hallottunk leépítésekről és átvezénylésekről, mint önkéntes kilépésekről."

    Ez tök normális, az önkéntes kilépés sosem hír, a csoportos leépítés az. Bármely fejlesztőcégnél az hogy az emberek 3-4 év után elmennek tök normális. Fejlesztők hamar rá tudnak unni a dolgokra (főleg ha legaccy kódrol van szó), az ITben mindig jön vmi csilivili új, a dev meg eléggé ilyen "az újdonságokat akarom csinálni" fajta.

    Az is normális hogy pl nagy pénzt szakítani csak úgy tudsz ha másik céghez mész. Egyedül akkor lehet érdemben alkudni amikor mész valahova. Onnantól kezdve hogy alkalmazott vagy, MINDEN cég igyekszik a legminimálsabbat emelni, csak épp annyit hogy ne állj fel. Persze eza management hibája, de igazából tök racionális döntés, sajnos.
    Az eltelt 20 évem alatt a legnagyobb emelésem évi 13% volt, ehhez képest amikor céget váltottam (5-6 alkalommal) 30% alatt nem mozdultam, és simán megadták mindig.
    De elképzelhetetlen hogy évekkel későb amikor már a cégnél vagy bekopogj a főnökhöz hogy kérsz 30%ot.. újoncként megadták, de ha már ott vagy esélytelen.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.07.28. 12:06:01