• Breki33
    Tegnap jöttem Toroniból (ugyanolyan távolság, mint Sarti, csak Sithonia másik felén).
    Egyelőre csak röviden:

Lefelé:
    Indulás 07.12, csütörtök, 21.30
    Érkezés 07.13, péntek, 11.30
    Teljes idő 14 óra

Hazafelé:
    Indulás 07.25, szerda, 10.00
    Érkezés 07.26, szerda, 24.00
    Teljes idő 14 óra

Szerencsém volt, és az időtervezés is jó volt, hogy majdnem tiszta időt futottam.

Határkon maximum 10 perc várakozás (mind a 6x)

Általában betartottam a sebességi korlátokat, csak az autópályákon mentem átlagosan 140-nel. Megvártam, míg utólér egy nem helyi lakos, és 200-300 méterrel lemaradva (még látótávolság) követtem, hogy ő fusson bele a rendőrökbe.

Szerbia autópályadíj: 5+5+13+3=26 euro (így még olcsóbb, mint dínárban)
    Kiszámoltam itthon, szereztem fém 1 és 2 eurósokat.

Macedónia autópályadíj: 50+60 dénár, középső szakaszon nem kell, mert csak a visszafelé oldal működik.
    4 eurót határon (bal oldalt) átváltani 240 dénárra.

Belgrádban nem láttam ablakmosókat (igaz, hogy kb. hajnali 4 órakor és este 6 óra volt).

Macedóniában, a határ után volt néhány koldus, ezért nem a pénzváltó postánál áltam meg, hanem kb. 200 méterrel később, ahol egy kamionparkoló volt és visszasétáltam. odáig nem jöttek el.

MioMap gyönyörűen navigált, csak nem tud áttervezni a Szerb-Macedón határon, ezért két részletben kellett tervezni.

Neos Marmarasban csütörtökönként nagy piac van, Nikitiben kicsit kisebb péntekenként. Érdemes megnézni, ruhák, gyümölcsök, zöldségek stb. vannak néhány száz méter hosszban.