Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
szacsee #9353 Köszi a választ!
Az igazat megvallva most sem tudom melyik utat válasszam, mivel ha a házi megoldás felé mozdulok, akkor egyszerű, és tartós szerkezetet szeretnék.
Az én elgondolásom az lenne, hogy a váltórúd 4 sarokban rögzített rugó segítségével menne visssza N állásba és a sebességben maradásért vagy valami golyós-rugós megoldás felelne, ami érzetre is jobban hasonlít a valódira, vagy pedig az egyszerűbb, hogy valami erős mágnest rögzítek a sebességfokozatok végállásának közelében a kapcsolóktól távol. A mágnes valami HDD-ből kiszedett erősebb darab lenne és az idő vasfoga ellen egy elé rakott acéllemez védené, hogy ne essen darabokra erősebb váltáskor, illetve a kapcsolók épségét is meg lehetne óvni vele... ha állítható helyzetű lenne.
A Logout-os cikked is elolvastam (SST Lighting), viszont ezek szerint válaszút elött állok, a több eszköz miatt. Jelenleg egy DFP-t tekergetek, nem tartom magam profinak, sőt szerintem középmezőnybe sem válogatnának be, viszont szeretek autós játékokkal játszani. Ha jól sejtem most kellene döntenem, hogy milyen rendszert szeretnék, hogy a későbbiekben, az ízét megkóstolva a jobb vezetési élménynek ne kövessek el olyan bakit, hogy egy majdani pedálszett rákötése után probléma lépne fel a sok eszköz miatt.
Mit javasolnál? A házi megoldás eleve időt és némi pénzt is kíván... utánajárásról és az utólagos finomításról nem is beszélve. Ha nem jönne össze, akkor ezeket eleve bukom és jobban járnék egy gyári megoldással. Szettben érdemes gondolkoznom, ha később esetleg kuplungpedált is szeretnék, vagy részegységenként érdemes megvásárolni, ahogy a pénztárcám engedi? Esetleg elsőként csináljak házilag, hátha nem jön be a feelingje?
Válaszod előre is köszönöm!