• Magic Boy
    #444
    MILAN-MANCHESTER UNITED. Ancelotti és Ferguson is az 1999-es Juventus-MU meccset emlegeti A védelmeké lesz a főszerep Gyenge Balázs, Izsányi Szabolcs, Kormanik Zsolt, Moncz Attila NS, 2005-03-08 "Ha nem kapunk gólt, rúgnunk sem kell." "Ha az elején betalálunk, bármi lehetséges." Ezekkel vagy ehhez hasonló gondolatokkal készül a Milan, illetve a Manchester United, azaz Olaszország, illetve Anglia legutóbbi BL-győztese a keddi összecsapásra.
    Wayne Rooney lehet az egyetlen manchesteri ék a San Siróban (Fotó: Imago)
    Carlo Ancelotti csapata az Old Traffordon 1-0-s győzelmet aratott, ami az olasz klubok esetében már-már garantálja a továbbjutást. Ám Sir Alex Ferguson járt már hasonló cipőben, 1999-ben a Juventus elleni BL-elődöntőben kellett csapatával a padlóról felállnia - annak a Juventusnak pedig Ancelotti volt a mestere.

    Milan (olasz) - Manchester United (angol)
    Az első mérkőzésen: 1–0
    Milánó, 20.45
    V: Fandel (német)

    A várható kezdőcsapatok
    MILAN: Dida – Cafú (Stam), Nesta, Maldini, Kaladze – Gattuso, Pirlo, Seedorf – Rui Costa, Kaká – Crespo
    MANCHESTER UNITED: Howard – Brown, Ferdinand, Silvestre, Heinze – Cristiano Ronaldo, Keane, Scholes, Fortune, Giggs – Rooney Akkor az Old Traffordon megszületett 1-1 után Torinóban 11 perc alatt 2-0-s előnyt szereztek a "zebrák", ám Roy Keane és Dwight Yorke révén még a szünet előtt egyenlítettek a "vörös ördögök", és Andy Cole a 84. percben el is döntötte a továbbjutást. "Nem kell sokat gondolkoznom, ha el kell döntenem, melyik meccsre vagyok a legbüszkébb a Manchester United menedzsereként. A torinóinál nem volt szebb estém, ám ha nyerünk Milánóban, még ezt is felülmúlhatjuk. Ellenfelünknek a védelmében van az ereje" - fogalmazott Ferguson.

    "Minden másodpercére emlékszem annak az átkozott mérkőzésnek, és éppen emiatt tisztában vagyok azzal, hogy messze vagyunk még a továbbjutástól. Nem szabad beállnunk védekezni, ugyanazt a játékot kell produkálnunk, mint Manchesterben" - mondta Ancelotti, okulva a hat évvel ezelőtti torinói meccs utolsó nyolcvan percéből.
    Az utóbbi napokat tekintve viszont az ő emlékei a szebbek: szombaton a Milan Andrea Pirlo utolsó pillanatban szerzett góljával nyert az Atalanta ellen, míg ugyanezen a napon az MU a Crystal Palace otthonában képtelen volt a kapuba találni úgy, hogy félórán át emberelőnyben játszott. A Milanban szerepet kapott két, sérüléséből felépülő játékos, Filippo Inzaghi, illetve az MU egykori védője, Jaap Stam. A holland roppant szomorú volt, hogy nem játszhatott az Old Traffordon, ahol a bemelegítés során sérült meg. Ezúttal viszont játékra kész, és nagyon szeretne bizonyítani egykori társai és edzője ellen.

    Inzaghi személye is érdekes, ő 1999-ben a Juventusban játszott Ancelotti keze alatt, és az ominózus torinói meccsen mindkét hazai gólt ő szerezte. Ám így sem valószínű, hogy bekerül a kezdőbe, amelyben az egygólos előny birtokában az olasz mester várhatóan csak egyetlen éknek szorít helyet, és az minden bizonnyal az Old Traffordon betaláló Hernán Crespo lesz.

    Ki nyeri a Bajnokok Ligáját? AC Milan Arsenal Barcelona Bayern M. Chelsea FC Porto Internazionale Juventus Man. United Real Madrid más A Manchester Unitedben Gary Neville és Louis Saha kidőlt a sorból, és még az Old Traffordon bevetett Ruud van Nistelrooy sem százszázalékos. Emiatt Wayne Rooney lesz az egyetlen előretolt játékos, őt balról Ryan Giggs, jobbról Cristiano Ronaldo segítheti ki. A gondok az MU-ban inkább hátul vannak - eleve bizonytalanná teszi a védelmet, hogy a hazai meccsen súlyosan hibázó Roy Carroll helyett a kapuból korábban szintén a folyamatos bakijai miatt kikerülő Tim Howard kap lehetőséget.
    "Hibátlanul kell védekeznünk. Ha nem kapunk gólt, percről percre nagyobb esélyünk lesz a továbbjutásra. A továbbjutást a sztárok fogják eldönteni, és aki innen továbbmegy, valószínűleg a kupát is megnyeri. Tudom, hogy sokan a Barcelonát tartják a fő esélyesnek, de a katalánok mentálisan még nem olyan erősek, mint a Milan vagy mi" - fogalmazott Ferguson, úgy mellékesen odaszúrva José Mourinhónak és a Chelsea-nek is.