Nem szeretnék fröcsögő vitát szítani, mert angol csapatok közül az MU-t kedvelem a legjobban az Arsenal után. Viszont túlzónak találom, hogy nem érdemelt a csapat továbbjutást csak azért, mert nagyobb százalékban birtokolta az MU a labdát vagy hogy csupán az egyéni hibáknak köszönhetik a győzelmet.
Nem tudom láttad-e a City elleni meccsünket az Etihadban vagy éppen a Spurs ellenit a Lane-en. Wenger idegenben a nagyobb és veszélyesebb csapatok ellen feladja az amúgy kedvelt labdatartós játékot és pont az ilyen hibákra vagy a kontra lehetőségére vár. Nem lehet azt mondani, hogy falat húz a kapu elé, mert ez sem igaz, csupán nem nyitja meg annyira az amúgy borzasztó sebezhető középpályánkat. City ellen bejött, mert nem tudtak mit kezdeni vele, Spurs ellen meg túlságosan is átadták a kezdeményezést, túlságosan kerülték a labda megtartását és rá is basztak. Ellenetek viszont megint bejött. Azért egy Di Mariaval, Valenciával és hasonló gyors játékosokkal szemben öngyilkosság is lett volna a labdatartásra koncentrálni. Láthattuk, hogy így is sikerült párszor beívelni a védelem mögé a labdát, amire Mariska rendszerint érkezett. Hiába mondta a kommentátor, hogy nincs széttaktikázva a meccs, mégis a taktika döntött. Mert te azt mondod, hogy Valencia és Di Maria egyéni hibája vagy éppen a rossz csere, én azt mondom a kivárós, a hibára lecsapó, óvatosabb játék döntötte el a meccset. Játék képét tekintve nem volt jobb az Arsenal, a kiállítást követően pedig nyilvánvaló volt, hogy az MU mindent egy lapra feltéve fog támadni. De sikerült is több veszélyes kontrát vezetni, amik többnyire megint De Gea-nak köszönhetően nem fejeződtek be góllal.
VG félidei cseréi meg...nem is értettem.
Szóval minden elfogultságot félretéve, VG rossz cseréi, az MU játékosainak egyéni hibái és az Arsenal lehetőségekre lecsapó, hibákat kihasználó játéka döntött.
U.i.: A spori viszont adós maradt londoni részről is egy pirossal, mert Bellerinnel szemben már nagyon elnéző volt.