• DONGUBA
    #236
    Fergie előre tekint
    Habár a United 3-0-ás vereséget szenvedett utolsó csoportmeccsén Sir Alex Ferguson elégedett fiataljai akarásával és már alig várja az egyenes kieséses szakaszt.


    Teljesítmény
    „A második félidőben támadásban voltak nagyon jó mozzanataink, volt pár nagy helyzetünk. Ezekből a helyzetekből ki kell használni egyet, ez nekünk nem sikerült, így a mérkőzés elúszott számunkra. Nem panaszkodom az eredmény miatt, a Fenerbahce megérdemelten nyert.”

    Gyenge védekezés
    „Nagyon gyengén védekeztünk. Figyelembe véve, hogy ott milyen tapasztalt játékosok voltak ez csalódást keltő. De nem bántam meg, hogy ezt a csapatot állítottam ki.”

    Komoly tapasztalat
    „Ez nem is lehet kérdés, óriási tapasztalat ez a fiúknak, különösen ha azt nézzük, hogy a vereséget mindig nehéz elfogadni a Manchester Unitednél, pláne ilyen nagy aranyút, mint ez a 3-0. De legközelebb ugyanilyen helyzetben már sokkal jobbak lesznek.”

    A legjobb 16
    „Nem számít, hogy az Inter, Juventus, AC Milan, Monaco, Bayer Leverkusen közül melyiket kapjuk, mind csodálatos meccs lesz. Abban reménykedünk, hogy február vége, március elejére mindenki egészséges lesz. Ránézve ezekre a csapatokra nem kétséges, hogy fantasztikus meccsek lesznek.

    Amikor edzősködni kezdesz, reménykedsz benne, hogy egyszer majd Európa legjobb klubjai ellen vezetheted a csapatodat. Amikor a BEK megalakult minden országból csak egy csapat indulhatott, most pedig a legjobbak közül már 3-4 is. Így az ember azt gondolja a BL a legnagyobb torna, ez a legnagyobb kihívás az edzőknek és a csapatoknak.

    Nem hittem, hogy nagy különbséget jelentene, hogy megnyerjük a csoportot, vagy másodikak leszünk és most sem hiszem. Így kaphatjuk az Intert, az AC Milant, a Juventust, de a Bayern a Barcelona, és a Real Madrid is csak a második helyen végzett csoportjában. Majd a sors eldönti, ki jut nekünk ellenfélül.”