• DONGUBA
    #171
    Hat évre írt alá Rooney
    A fiatal csatárt 20 millió fontért igazoltuk le.


    Most csak az összeg felét kellett kifizetnie a klubnak, a másik felét 2005-ben fizet ki.

    "Nehezen döntöttem el, hogy elhagyjam az Evertont, de nagyon izgatott vagyok, hogy egy olyan nagy klubhoz csatlakozhatok, mint a Manchester United. Úgy érzem, ez a döntés segít a karrierem építésében. Játszni a legjobb játékosokkal a legjobb tornákon, mint a Bajnokok Ligája, ezt nem tudtam visszautasítani." - mondta Wayne Rooney

    Sir Alex is nyilatkozott:
    "Nagyon izgatott vagyok, azt gondolom, megszereztük az elmúlt 30 év legjobb fiatal játékosát az országban. Mindenki el van ragadtatva ettől az igazolástól."

    Davig Gill: "El vagyunk ragadtatva, hogy sikerült megkötnünk a szerződést. Ő borzasztó nagy nyereség nekünk, nagy jövő áll előtte."

    ROONEY-AKTA

    Született: 1985. október 24., Liverpool
    Pozíciója: csatár

    A Premiershipben a 2002/2003-as bajnokság nyitányán debütált a Tottenham ellen, a Goodison Parkban. Első gólját 16 évesen az Arsenal ellen szerezte. Wayne a valaha volt legfiatalabb angol válogatott játékos, 2003. februárjában a kispadra ülhetett Ausztrália ellen az Upton Parkban. Továbbá ő a legfiatalabb gólszerző a válogatottban, 2003. szeptemberében, 17 évesen lőtt gólt Macedónia ellen. Eddig 17-szer játszott az angol válogatottban, és 9 gólt szerzett.