• SONEEC
    #143
    Man Utd 3-0 Dinamo Bukarest
    A United Alan Smith vezérletével, 5-1-es összesítéssel masírozott be a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeibe.


    Lehet, hogy Sir Alex Ferguson 20 millió fontot ajánlott Wayne Rooneyért, de ez úgy tűnik Smith-t egy cseppet sem zavarja. A 47. percben az ő góljával szerezte meg a csapat a vezetést, és három perccel később egy újabb remek befejezéssel már a második gólját is megszerezte.

    Az helyére csereként beállt David Bellion a Norwich után ismét betalált, és ezzel beállította a 3-0-ás végeredményt.

    A mérkőzés rossz hírrel indult, bejelentették, hogy a kapitány Roy Keane-nek két bordája megrepedt, így várhatóan három hetet kell kihagynia. Ez azonban most nem zavarta a csapatot, a United irányította a meccset a remeklő Alan Smith vezérletével.

    Hat perccel a félidő előtt Smith majdnem megszerezte a vezetést, ám látványos akrobatikus kapáslövése a lécen csattant.

    Végül a 47. percben megrúgta megérdemelt gólját. A gól ugyan szerencsésnek mondható, de igyekezete meghozta jutalmát. Kleberson szabadrúgása megpattant egy román játékoson és így éppen Smith-hez került, aki közelről nem hibázott.

    A befejezés hibátlan volt, mégis Markus Merk beavatkozására volt szükség, mivel az asszisztens lest jelzett.

    Három perccel később már a szerencsére sem volt szükség, amikor Gary Neville beadását 8 méterről a kapu felső sarkába továbbította.

    Bellion váltotta Smith-t, aki zsinórban második gólját szerezte az Old Traffordon, amikor a 69. percben kihasználta a védők hibáját és kilőtte a sarkot.

    Ferguson fiatal csapata, Chris Eagles-szel és Johnathan Spectorral a fedélzeten megtette a kötelezőt és simán jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

    Manchester United 3-0 Dinamo Bukarest
    Old Trafford, 61.041 néző.
    Játékvezető: Markus Merk (német).

    Gólszerző: Smith 47, 50, Bellion 70.

    Sárga lap: Eagles ill. Galamaz.

    Man Utd: Howard, Gary Neville (Phil Neville 55), Spector, Silvestre, O'Shea, Eagles, Kleberson, Djemba-Djemba, Fletcher, Ronaldo (Richardson 64), Smith (Bellion 63). (Saha, Giggs, Carroll, Scholes.)

    Dinamo Bukarest: Cristian Munteanu, Irimia, Iordache, Galamaz, Semeghin, Petre (Balan 67), Margaritescu, Naidin, Grigorie (Pacurar 45), Danciulescu, Niculescu (Serban 80). (Hayeu, Ciobotariu, Baltoi, Goian.)