asdad.png




Grazie di tutto 23... per sempre un mito per me!
  • Matthewpamer
    #94
    Alberto Zaccheroni, az Internazionale labdarúgócsapatának vezetőedzője lemondott posztjáról, utóda az eddig a Laziónál tevékenykedő Roberto Mancini lett. A Chievónál és a Leccénél is megvan az új tréner, Mario Beretta illetve Zdenek Zeman személyében.

    Az egykori válogatott labdarúgót, a Lazio kispadjáról érkező Roberto Mancinit nevezték ki az Internazionale vezetőedzőjének. A 39 éves tréner az argentin Hector Cúper menesztése után októberben szerződtetett, de kedden lemondott Alberto Zaccheronit váltja a milánóiak kispadján. Az Internazionale a negyedik helyen végzett a bajnokságban, így selejtezőt játszik a BL-ben.

    A római klub állítólag a 2000-es Európa-bajnokságon az olasz válogatottat ezüstéremig vezető, 1982-ben játékosként világbajnok Dino Zoffot szemelte ki Mancini utódjának.

    A Chievónál már korábban távozott a sikeredző Luigi del Neri, és most megvan a helyettese Mario Beretta személyében. "Nagyon boldog vagyok. Az első osztály hatalmas kihívást jelent számomra, de úgy érzem, felkészültem a feladatra" - mondta Beretta, aki korábban a másodosztályú Ternanánál dolgozott.

    A veronai Chievo története során 2001-ben jutott fel először a Serie A-ba, ahol azóta stabil középcsapatnak számít. A 2003/2004-es szezont a tabella kilencedik helyén zárta.

    A Lecce is új edzővel kezdi az őszi szezont, a korábban botrányairól is elhíresült Zdenek Zeman ül a déliek kispadjára. A cseh szakember - aki korábban az AS Roma és az SS Lazio szakvezetője is volt - 1998-ban valóságos lavinát indított el, amikor egy interjú során úgy nyilatkozott, hogy az első osztályú játékosok közül többen is tiltott szerekkel próbálják növelni teljesítményüket.

    Az említett labdarúgók között szerepelt Alessandro Del Piero, a Juventus és az olasz válogatott támadója, valamint Gianluca Vialli is, aki akkor még a Chelsea játékosedzője volt. Zeman sohasem tudta igazolni vádjait, így az elmúlt években főleg alacsonyabb osztályú csapatoknál kapott munkát. Legutóbb a második vonalban szereplő Avellino gárdáját irányította, amely kiesett a Serie B-ből.