Olasz foci szerelmeseinek
  • Mor3llo
    #13431
    Mario Balotelli a nyáron a Barcelonához igazoló Luis Suárez (egyik) helyettesítésére érkezett a Liverpoolhoz, de egyelőre úgy folytatja angliai karrierjét, ahogy Manchesterben befejezte: harmatgyengén.

    A Balotelli vállaira nehezedő nyomás a szezon kezdete óta csak nő, az olasz csatár eddig egyetlen gólt szerzett új csapatában, a Ludogorec ellen 2–1-re megnyert BL-csoportmérkőzésen. Azelőtt és azóta Balotelli egyszer sem ünnepelhetett, de azt korántsem mondhatnánk, hogy nem próbálkozik.
    A nyolcadik angol bajnoki fordulóban a QPR otthonában – többek között két öngólnak köszönhetően – nyerni tudott a Liverpool, de a Milantól 20 millió euróért igazolt gólfelelős ezúttal is a kritikák össztűzében találta magát.

    Valójában nem is a kevés gól az igazán sokkoló Balotelli teljesítményében, hanem az, hogy mennyit próbálkozik eredmény nélkül. Nézzük, „Super” Mario teljesítményét a számok nyelvén.
    • Balotelli legutóbbi 20 Premier League-mérkőzésén 39 lövéséből egyetlenegy gól született, és mindeközben egyetlen gólpasszt sem adott. Ebben az időszakban lövései 2.6 százalékából lett gól.
    • Csak a jelenlegi PL-szezont tekintve Balotelli 20-szor lőtt kapura, gólt viszont nem szerzett.
    • A 2014–2015-ös angol bajnoki szezonban már két QPR-játékos (Richard Dunne és Steven Caulker) is több gólt szerzett a Liverpoolnak, mint Mario Balotelli.
    • Az európai topligákat (angol, német, spanyol, olasz, francia) tekintve a 2014–2015-ös szezonban Mario Balotellinek van a legtöbb kapura lövése (19) a gólt még nem szerző játékosok közül.
    • Balotelli a QPR ellen sorozatban 10. angol bajnokiján maradt gólképtelen, ez közelít személyes negatív rekordjához (12, Manchester City).
    • Balotelli legutóbbi 60 PL-mérkőzésén egy gólpasszt adott.
    • A 2011–2012-es idény kezdete óta Balotellinek a tizenegyeseket nem számolva hétgólos szezonátlaga van.

    Az utolsó bekezdés a legjobb. Hiába na, kurva nagy tehetség a gyerek :DDDDDDD