10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • molnibalage83
    A gép fejlesztése rengeteget csúszott és csúszik, jelentős mértékben mert menet közben került bele több új fejlesztés is, a gyártó cég pedig nem mérte fel, mekkora kihívás lesz ezek megvalósítása.

Ez mondjuk igaz, de ennak csak anyagi vonzata van. Az F-35 nélkül is dominál a USA légiereje.

A gép költségei iszonyatosan elszálltak, részben az előbbi okokból kifolyólag.

Az iszonyatosan költői túlzás. Az F-35A árat mérd össze egy Rafale vagy EF-fel és aztán nézd meg az ár érték arányt. Hát izé... Az F-35A hülyére pofozza. Mindkét gépet csupaszon kb. 90-100 misiért kapod meg. Ehhez képest 110 misi táján van hajtóművestűl az F-35A csak éppen ez azt jelenti, hogy megkapod vele az integrált TGP-t és FLIR-t, ami önmagában 10 millós tétel. Erre jön még rá az AESA radar - egy maroknyi Rafale-ban van, EF-ben nincs - és a DAS. Ha ezeket hozzáírod a másik két géphez, akkor azok már drágábbak, holott nem is stealth gépek és a hatósugaruk is kisebb.

Az F-35A vígan repked ott, ahol a másik két gép egy lépést sem tehet.
    Ezt a képességet hogyan költségelnéd....?

Még mindig sok megoldásra váró problémát kell megoldani, például az F-35-ös továbbra se nyithatja ki a fegyverkamra ajtóit hangsebesség felet repülve, a légellenállásból fakadó túlmelegedés problémája miatt.

Ki van zárva, hogy a túlmelegedés miatt. A torlónyomásból nincs akkora melegedés. Van erre forrás vagy értelmezés, hogy ez miért is van? Mert én inkább a légerőkre tippelnék, mint túlmelegedésre.

Ezek miatt a korlátozások miatt még feltehetően jó ideig nem lehet teljes harcértékű gépnek tekinteni.

Az EF flotta nagy részét a multirole képesség hiánya miatt minek neveznéd? A gépek egy részének gyak. buta bombázó képessge van és kész, amit nem is használnak, mert nincs pénz reptetni a gépeket...

Sok eredetileg alkalmazni tervezett fegyverrendszer nem került bele az integrációba, avagy csak sokkal később fog belekerülni. Például az eleve az F-35-ösnek szánt SDB II. integrációja legalább 2022-ig elcsúszott...

Ööö, lásd EF. Alig néhány fegyvert látni rajta az összes alkalmazó országot nézve. A európai EF gépeken a briteket leszámítva én még nem láttam csapásmérő fegyverzetet... Mondjuk nem is kerestem nagyon...

A gép export változatának képességei alacsonyabbak, mint az amerikai változatoké, noha így is igen jó képességű gép marad, de ugyanakkor az amerikai változatra igaz képességek töredékére képes csak az export-változat.

A stealth-en kívül mit butítanak le?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.08.25. 08:31:17