Final Fantasy XII
  • Banyapapa
    UJ morph-ot pölö ugy kaphacc,ha a az alap morph magicet MASTER szintre felviszed,akkor automata kapsz egy ujat ami nullán áll:P
    Ez igaz minden magic/summon varázslatra.
    Chocobo tenyisztishez kell a chcobo lure matéria ( jo ha master szinten van),bérled ki azt a istálott,mind a 6 helyét 10ezer asszem per hely:o
    Északon lakik a chocobo sage,vegyél töle sylkis greens jopár darabot (ha megvan a W-ITEM azzal tudod sokszorisitani majd szal veszel 1-2 és abbol tucc 99 is bármikor duplikálni,ha w-item nyista akkor sok guba kell oda:P).
    itt egy térkép ez sokat segit majd

Nu,elöször fogni kell 1 "Great female" chocobo-t mideel környékén (hogy male vagy female a madárka majd a farmon ahova tennéd a köjök mondja,meg azt is hogy good/gret vagy egyéb minösitésü a madár,ha nem jo elkell engedni és másikat fogni),ott tucc madarat fogni ahhol lábnyomok vannak a földön,(chocobo lure materia legyen fennt)és ott rohangálj,jön harc ellent lekell verni ha van,de chocobot nem(asszem greens-t is kell dobni neki)ha minden jo akkor megkapod a madarat majd,és ha jok az emlékezeteim elkell kldeni a farmra( vagy a repcsire is felmenne? hm nemtom igy sajn:i rég vott mán:P)

Utána gold saucer délkeleti részén fogj el 1 "GOOD" minösitésü MALE madárkát.

Ha minden franko,ezeket etesd tele sylkis greens-el (állitolag 90 elég egy madárba de én tömtem öket mint a libát:),és irány a chocobo verseny,felkell öket tornázni minimum A class-ra de a legjobb ha eltod érni a S minösitést a versenyeken.

Ha ezis megvan (nem lesz eccerü,de van egy trükköcske oda,hogy verseny alatt a stamina jobb lejen nyomkodni kell,vagy nyomva tartani? a R1-R2-L1-L2 gombokat), kell a pároztatásukhoz carobs nuts (késöbb az arany chocoboz zeio nut,térkép irja is).

Carob nuts,ott fennt egy "Vlakorados" nevü ellentöl lehet lopni,3 kellene összvisz majd.

Ez is okés,jöhet a kamaty,de elötte mentés legyen (minden pároztatás elött mentés legyen,mert ez véletlenszerü lesz,mármint hogy zöld chocobo lesz vagy kék,plussz male vagy female).

A farmon a srácnál lehet breeding-et kérni,és adod a carobs nuts-ot,és ha jo,akkor lön zöld chocobo (megjegyezni ám hogy male vagy female,mert késöbb a kék choco az ellentetje kell legyen, nix ungabunga fiu-fiu közt vagy csaj-csaj közt:P).

Ha zöld megvan,mehecc aztis versenyeztetni,az is S legyen és ugyanugy kajáltasd tele sylkis greens-el.

Elvileg,minden chocobot majd ugyanigy kell eljárni,etetés-verseny-és utána pároztatás.
    Kéket most nemistom hogy kel,lehet az alap elfogottakat kell mégeccer pároztatni,és addig mig kék madárka (és a zöldel ellentétes nemü) jön ki.

Utána a kéket és a zöldet addig pároztatni mig fekete DE FEMALE! chocobo nem jön elö.

Gold madárhoz,kell a feka female,és fogni kell egy wonderfull minösitésü MALE dögöt,de itt a pároztatáshoz más nut kell.
    (térkép jelzi),azon a kis szigeten a Goblinoktol kapsz ( vagy lehet elkell lopni tölük majd),na kell 1 db olyan.

ÉS azzal kell a feka és a wonderfull madarakat kis poronty létrehozzására sarkalni.

ÉS ha ezis jo, megkapod az arany chocobot!!
    Je irány a térkép,jobb felsö sarka,tied a legjobb summon a gameban,grat.

Asszem jol irtam,csak a kék chocobo létrehozzásában nem vaok tutko,de mire oda eljucc talán eszembe jut:o

De mégeccer,minden párzás elött menncs fontos.