Callisto#173
Üdv!
Azt vettem észre, hogy a megírt film lejátszáskor ugrik, egy-egy rövidke jelenet ismétlődve jelenik meg stb. Pioneer DVR-106D íróm van. GOndoltam van Buffer Underrun és az megvéd, ezért közben dolgozgattam. Valószínűleg ki is ürült a buffer néhányszor.
Ez védelem bekapcsolásakor adatlemeznél nem okoz rontott lemezt, mint ahogy most a film írásánál sem jelzett hibát a program (Alcohol 120%).
Ennek ellenére felmerült bennem a gyanú, hogy a filmeket nem úgy olvassák a lejátszók (még a szoftveres PowerDVD sem), mint ahogy az adat DVD-ket és talán a buffer kiürülése a gond.
Please aki többet tud erről adjon tanácsot, miért ugrik meg az írt film. Jóra gondolok és az a biztos, ha film írása közben hagyom a gépet nyugodtan dolgozni?
Másik problémám: Van egy film (Ellenséges terület). Két verzióban is megvan (eredeti DVD és DivX). Mindkét verzióban nálam a film a 21. perc 18. másodperc körül állóképeket mutat, viszon egyk haveromnál nem. Ez miért lehet, hiszen a két verziónak túl sok köze nincs egymáshoz (egyik uigye DVD, másik DivX). Sem a hang, sem a képformátum nem egyezik és ha jól tudom még a Codec-k sem, amik lejátszák.