hűtés
  • trident
    #4689
    Hasonló helyzet előtt állok én is remélem, csak s775-ről szeretnék váltani. Solten ajánlotta a Cooler Master 212 plus-t. Mind teljesítményében, mind árában nagyon jó. Természetesen próbáltam én is körbenézni, vannak-e még jó alternatívák (nem azért mert nem hiszek Soltennek, hanem mert ha már nem ismerem a am3-as platformot, akkor pótoljak), és gyakorlatilag talán ez a legjobb ár/érték arányú hűtő. Ráadásul széles körben tudod alkalmazni: AMD AM2/AM2+/AM3, Intel LGA775/1166/1366.

    A TX3 és Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 engem is megfogott elsőnek, hiszen az ötezer forintos kategória alatt van, (4000 illetve 4700 ft), viszont vagy hangosak, vagy pedig nem elég hatékonyak. Főleg, ha valamilyen tuninggal is próbálkozunk, azt meg talán vétek kihagyni.

    A hyper 212 plus-nál vannak jobb hűtők is, de 8-10-12 ezer forintról beszélünk akkor. (ARCTIC COOLING Freezer Xtreme Rev 2, Thermolab Baram, Coolink Corator, a teljesség igénye nélkül Scythe és Thermalright hűtők)

    Pixxel és Solten is jobbnál jobb hűtőket linkelt, de azt gondolom, egy X4 mellé nem érdemes egy feleannyiba kerülő hűtőt bevásárolni. Egy 125 wattot is megevő Phenom II-nél már változhat a helyzet feszültségemelésnél. Arra meg vegyen a kedves júzer vízhűtést.#fogmosas]