hűtés
  • pxxl
    #4597
    Spire TherMax Eclipse: univerzális CPU hűtő

    A memóriák és a videokártyák szegmense mellett a processzorhűtők piacán sem áll meg az élet, most például a Spire mutatta be legfrissebb termékét, a TherMax Eclipse-t, ami egy univerzális processzorhűtő.
    A fekete dizájnnal rendelkező újdonság 131 x 70 x 152 mm-es méretekkel rendelkezik, a terméken összesen 46 darab alumínium hűtőbordát helyeztek el a tervezők. A processzor által termelt hőt öt "U" alakú rézből készült heat pipe vezeti el a lamellákhoz, és a heat pipe-ok közvetlenül érintkeznek a processzor felületével, amely gyors és rendkívül hatékony hőátadást tesz lehetővé. Az alumínium lamellákról két darab 120 mm-es átmérőjű ventilátor fújja le a meleget, a hőátadás tökéletességéről pedig a BlueForst Thermal névre keresztelt hővezető paszta gondoskodik, amely természetesen jár a hűtőhöz.
    A golyóscsapágyas légkeverők 2200-as percenkénti fordulatszámon üzemelnek, zajszintjük pedig 29 dB(A). Processzortámogatás tekintetében igen jó a helyzet: gyakorlatilag bármelyik napjainkban forgalomban lévő CPU-val képes együttműködni a Spire újdonsága. A támogatott központi egységek listáján az Intel LGA-755-ös, LGA-1156-os és LGA 1366-os, valamint az AMD Socket 939-es, AM2-es és AM3-as processzorok vannak jelen.
    A TherMax Eclipse szállítása a következő hónapban, azaz a jövő hét folyamán indulhat meg. A tetszetős újdonság ajánlott végfelhasználói ára egyelőre ismeretlen.






    ipon.hu