Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Lateralus
    Gondoltam, hogy ez lesz, főleg, hogy a beírásod után indult egy vérre menő vita, valami más témában, úgyhogy téged szépen elfelejtettek. Meg ismerem az ottaniakat, már csak azért is, mert a kezdetektől írok oda is :))))

Akkor, ha ennyire tanácstalan vagy, nézd meg az itt ajánlott Sanyo gépet. Itt a link mégegyszer:

http://index.hu/tech/digicam/cikkek/vpcmz3ex_r

130ezer bruttó
    Kicsi, fémházas, amivel csak az exkluzívabb kivitelű gépeket szerelik. Sokkal komolyabb és strapabíróbb ettől a kivitele
    3x-os optikai zoom hobbira bőven jó
    2 Megapixel, ami szintén elég egyszerű hobbi használatra és ha gondolod, akkor 9 x 13 cm-es, vagy akár 10 x 15 cm-es (képeslap méret) képeket is nagyíttathatsz a jobban sikerült képeidből, aztán megmutogathatod bárkinek. Ha igazán jók a képek, akkor egyszerű szemlélő még közelről sem fogja megmondani, hogy digitális. Semmi pixelesedés, ilyesmi.
    Tud teljesen automata is lenni, van benne egy pár motívumprogram, amikor magát állítja be pl. Portré, Tájkép stb.
    Ha belejössz a fotózásba és komolyabban gondolod, akkor teljesen manuálisan is állíthatod az értékeket rajta, nem kell a gépre bíznod a döntést.
    Nagyon gyönyörűek a színei (Canonosan képeslapszerűek, de sokan ezt szeretik)
    Nagyon jó a képélesség, a részletgazdagság.
    Alacsony a képzaj
    640 * 480-as videót is tud felvenni 30 képkocka/mp sebességgel. Ugyanezt a 210ezer forintos Fuji S602 tudja utánacsinálni.
    Adnak hozzá saját Lithium-ion akkumulátort és töltőt, aminek előnye, hogy általában sokáig bírja, nem kell lemeríteni, bármikor rátölthetsz, nincs memóriaeffektusa és nagyon gyorsan feltöltődik. Hátránya, hogy ha pótakksit akarsz hozzá, akkor drága, de azt írtad, hogy 100-200 ezer körül valami kis gép kéne. Ha megveszed ezt + egy pótakksit hozzá, olyan 150ezer körül kijössz.
    Jár hozzá egy övtáska is, úgyhogy nem kell tok sem a gépnek.
    Kicsi, könnyű, bárhová egyszerűen magaddal viheted, nem kell pl. egy kirándulásra kilós gépet cipelni.