2056
Nexus: The Jupiter Incident
  • Ivan Pjodr
    nem állítgatatm a fegyvereknél semmit, ha a hull-t támadod használnia kéne
  • maniac001
    Az okay, de hogyan adod meg hogy melyik fegyvert használja a hajód?
    Pl. a torpedóknál (aminél volt), yes-re állítottam de nem használta.
  • Ivan Pjodr
    Nem tudom útvonalat hogy lehet csinálni, annyira nem mélyedtem el benne.
    A nagy hajókkal nem tudtam alrendszerekre célozni, így a hajótörzsre lőttem. A battleshipnél, meg a másik nagy gorg hajónál a kisebb Avalanche a pajzsokat bontotta, aztán ha megvolt lövettem vele is a törzset.

Ennél sokkal többet nem tudok segíteni, én is néztem, hogy miért viszik őket a fegyvereim, mint kés a vajat...
  • maniac001
    Lehet útvonalat megadni, vagy egyenként a navpontokat?
  • maniac001
    Bakker!!!
    Sirály vagy!!!
    De én hiába lövöm a hajókat, nem nagyon sérülnek. Mondj már valamit hogy hogyan kell támadni, melyik ikonnal stb.
    Csirke vagyok látod :-))
    És akkor már a tequilához egy mexikói nőt is küldök :-))
  • Ivan Pjodr
    Az anyázást az öltözőbe kérem :)
  • Ivan Pjodr
    Végigtoltam, második nekifutásra, de az elsőnél csak nézegettem a kezelést, meg a hajókat.

Ahogy én csináltam: Lelőttem a gorg battleshipről az ip-blockert, mikor megtámadta a bázist. Ezután elküldtem egy fregattot segítségért. Megjöttek a hajók, amikkel végigmentem a nav-útvonalon(mire rájöttem hogy ott kell a colossus állapota már narancssárga volt). Megérkeztem a bázishoz a nagy hajókkal és egyessével kilőttem a gorgokat(semmi különösebb taktika, rájuk küldtem a hajókat, néha az egyik a pajzsra ment, és pakolgattam az energiatartalékot a pajzsba), és már meg is nyertem.
  • maniac001
    Jaj gyerekek!!!
    Találjunk már valami megoldást a végigvitelhez mert én annyira vártam ezt a gémet.....
    Aki végigtolja és leírja hogyan, vagy valami instrukciót ad, ka egy üveg tequilát.
    Komolyan.
  • [NST]Cifu
    Engem is. Mivel a hajó ilyenkor kikapcsolja a pajzsát. :(
    A fene érti, hogy is van ez...
  • Corey
    hehh érdekes engem stealth modban is szarrá lőnek kapasbol
  • maniac001
    Akkor nem lehet útvonalat megadni. Hát ez baj. Akkor mindig bábáskodni kell a hajók felett.
    Én arra gondoltam hogy megadni (pl. shift-el) a pontokat amit érintve halad tovább. Ha megadod a navpontokat, azok mentén halad az egység. Én ilyesmit szerettem volna.
  • [NST]Cifu
    Kiválasztod az egyésget, és jobb gomb az első navponton (ekkor elindul felé), majd ha elérted a másodikon.
  • maniac001
    Hát ezen én is csodálkozom (tutorial hiánya).
    nem is értem mit várnak a fejlesztők. Legalább valami egyszerű küldit tettek volna a demóba. Attól félek hogy ez egy egyszerű küldi nekik.
    A navpontok nem csak az aszteroida mezőn kívül vannak? Ha követem a navpontokat megúszom? Sajna nem tudok jól angolul. Hogyan lehet megadni hogy kövessék a navpontokat. Vagy oda kell őket terelgetni minden navponthoz külön?
  • [NST]Cifu
    A fullban lesz tutorial, de most a demóval játszik mindenki, és ha valaki csak megnézi, azt fogja látni, hogy ez egy nagyon bonyolult, nagyon összetett és nagyon nehéz játék. Ha pedig nem lesz sikerélménye, akkor a játék sem fogja érdeleni...
    Egyébként azért lep meg a tutorial hiánya, mert azért egy ilyen játéknál általában ott szokott figyelni a demóban a tutorial, épp a fenti miatt...

Az aknamezők kikerüléséhez az erősítést a navpontokon vezesd végig.

Hivatalos fórum - a fórum angol nyelvű!
  • maniac001
    Ja, és hol találom a hivatalos fórumot???
  • maniac001
    Jaja! Jogos!
    A PC guru tesztere azt írta hogy telitalálat az irányítás. A fullban lesz tutorial SzvSZ és nem lesz gond.
    Király game lesz ez!!! Amúgy hiába lövöm a Gorg hajókat, mindig megjavítják magukat. Egyet sem sikerült kilőnöm, de az én seregem erősítéssel együtt szétszakadt. A nagy hajók az aknamezőn. De legalább lehetne látni az aknamezőt...Vagy te látod? Esetleg azok az Enemy outpost-ok?
  • [NST]Cifu
    A hivatalos fórumban ezt találtam:

Kezdés: Állísd az egyik fregattot 'Stealth' módba és vagy derísd fel a gorg hajókat és a roncsot (recon), vagy siess vele az első Escape ponthoz.

Harc: A bázisnál maradt három kis hajóval egyszerre támadj egy gorg hajót.

Az még lazán benyomták a Mithis-es srácok, hogy a teszterek az erősítés nélkül is megcsinálták a küldetést EASY fokozaton (jó b+, úgy könnyű, hogy már alaposan kiismerték a játékot, nekünk meg minden tutorial nélkül kell rájönni a trükkökre...).
  • [NST]Cifu
    Szvsz a navpontok felé kellene valahogy elvergődni, de én se jöttem rá még a trükkjére. Sajnos számomra ennek a demónak is az a baja, ami az IG3 demonak is volt: egy iszonyú nehéz küldetés rögtön, ahol egyhamar nem lesz az embernek sikerélménye (még easy fokozaton sem). Rejtély számomra mi a jó ebben...

Egyébiránt nagyon szép, és messze jobb a kezelés, mint az IG3-ban, végre normálisan be lehet állítani, hogyan viselkedjenek a hajók.
  • maniac001
    Hello!
    Inkább nekem segítsetek minthogy a kiadókról vitázzatok :-))
    Elugrok segítségért, megjön a nagy hajó (Colossus) de szarrá lövik 10 perc alatt.
    És hogy tudom kikerülni az aknamezőt? Hogyan veszem észre?
    A bázisnál a Force pajzs csak pár másodpercig műxik utána töltenie kell. Hogyan kellene kifingatni azt a sok Gorg hajót? És hogyan kéne végigvinni a demót?!?
  • [NST]Cifu
    Naja, csak az elején még a Philos Labs kezdte el fejleszteni emlékeim szerint, Hancu nyilatkozott még 2001/2002 környékén az újságíróknak az IG3-al kapcsolatban. Aztán valami olyasmi történt, hogy 2002-ben a Philos csődbe ment, és a Mithis vette át a projectet... Csak azt nem tudom, hogy a fejlesztőket is átvette-e, vagy 'csak' a játékot...
  • Argon
    A Demóban is a Mithis jelenik meg fejlesztőként.
  • Argon
    A Mithis az igazi. Én úgy tudom.
  • antijedi
    szerintem fejlesztő maradt de ezzel most megfogtál :P
    amugy szerintem ua az a fejlesztő...
  • [NST]Cifu
    Most egyébként ezt sem igazán értem: A CDV-nél még Mithis és Philos volt. Most ki az igazi fejlesztő?
  • antijedi
    minden játék réteg játék, mivel tuti van akinek nem teccik és akor már réteg, csak egy kurva nagy réteg esetleg... :)))
    amugy tény hogy elbeszélünk egymásmellet, mert általánositás lett az egészből és én arra válaszoltam..., konkrétan a játékról meg még mindig az a véleményem hogy nem bizok a philosban, erről enyit, béke :)
  • Braveheart
    jobba nmegnéztem a demot, egyre jobb :) csak azt nem értem megjött a nagy csatahajóa többivel és hiába jelölöm ki neki a célponott néha nem azt kövi. Vagy automatikusan lövi a többit?
  • [NST]Cifu
    Szvsz most elbeszélünk egymás mellett...

Nem sok negatívumot hallok a HDi-re (persze én csak egy fan vagyok...), örülnek, hogy egyáltalán találtak valakit, aki kiadja a játékot. Egy eléggé rétegjáték esetén nehéz olyan kiadót találni, aki tényleg meg is adja az árát - márpedig egy 3D-s űrcsata-stratégia szerintem eléggé rétegjáték... Ha csináltak volna két évvel ezelött egy jó közepes II.VH-s FPS(/TPS) játékot, azt gond nélkül el tudták volna passzolni, most a modern kori real-FPS(/TPS) játékok 'robbantanak' a piacon...
    Ez egy ilyen dolog.
  • antijedi
    arról nem is beszélve hogy amikor megkötöték a szerződést a kiadoval tudták hogy xy game budget kategoriába nyert csak felvételt, akkor miért utána sirnak? ez csak mentegetőzés, mindig könnyebb másra fogni (még akkor is ha van bene igazság is, mert nincs kizárva, de akkor meg tudták előre hogy ez igy lesz és ők másztak bele...)
  • antijedi
    az hogy a rajongok hogy fogaták ő dolguk nekem kifejezeten
    bejött ez a hitmanben... :)

tény hogy sokal rosszabb ha nem azt kajuk egy név után amit elvárunk de pontosan ennek indult ez is..., hogy előb kezdődött a project vagy nem és csak késöbb veték át a nevet részletkérdés, de attol még itt is pontosan ez készült...

nagyábol mindenhova odairtam hogy szvsz..., de ha enyire igazuk van a siró fejlesztőknek hogy a kiadok igy emg ugy, akor kérdem ért mért nem csak budget kategóriás gamek vannak?? ha egy game tényleg jó annak megfogják adni a lehetőséget a felemelkedésre, a többi csak mentegetőzés (vagy tényleg nem tudnak rendesen alkudzni a fejlesztők...)
    lehet hogy tényleg "gondoszok" a fejlesztők de nem csak olyan van, ezt nem lehet tagadni, ha nem jó nekik aza fjelesztő ahova egyik gamet késziteték pl akor készitsenek kiemelkedőt hogy felfigyeljenek rájuk oylan fejlesztők is akik nem budget kategoriás gamekt gyártanak...

ez hogy a fejlesztők a kiadókra köpködnek állandóan szvsz oylan mintha a tkaaritónő állandóan a felmosorongy gyártóját szidná azért mert nem tud rendesen takaritani és lebaszák érte a főnökei...
  • Braveheart
    Legelső tapasztalatom a demo alapján: gyönyörű, én tudom kezelni is (a kezelőfelület alapja az eredeti ig3demo) de 10 mp-ként megáll 3-4 mp-re. Ez miért van?
  • [NST]Cifu
    Pardon, de azért pár dologra reagálnék:

-Én úgy tudom, hogy nem IG3-nak indult a project, hanem teljesen más néven, csak aztán mikor a DR nem akarta tovább vinni az IG márkanevet (lett ugye a Haegemonia), úgy gondolkodtak, hogy ők majd tovább viszik, egyfelől, hogy a nyugaton már elfogadott IG = Ungarische spiele érzést, másfelől, hogy ne egy teljesen ismeretlen névvel induljanak. Nekem semmi bajom ezzel, sokkal mérgesebb tudok lenni akkor, amikor egy jól bejáratott nevet hazavág a kiadó egy kevésbé nívós alkotással (pl. a C&C esete az Electronic Arts-al...).
    -A Hitman: Contracts pályáinak jó része a Hitman első részéből lettek átemelve. Ezt a rajongók eléggé rosszul fogadták...
    -Szvsz nagyon rosszul látod a kiadó/fejlesztő állapotokat...
  • antijedi
    nah de ezt szvsz hagyuk sok értelme nincs ezen vitázni, én személy szerint nagyon nem bizok már a philosban..., reméljük hogy ne legyen igazam, enyi :)
  • antijedi
    ak vs dr szvsz meg is érdemelte az alsó kategóriát..., nekem nagyon nem jött be...
    streetlegal-al meg nem jácotam szal arról nem tok nyilatkozni...
    melelsleg nem tom mért baj hogy létezik alsó kategória is..., kell azis ugy ahogy felső is, és ahoz hogy egy game a felső kategóriába kerüljön meg kell érte harcolni, esetleg nem elfogadni első ajánlatot, ez tény de benne is van a pakliban és arról ha egy game alsó aktegóriás lesz legalább anyira tehet a fejlesztő is mint a kiadó...
    panzers, vagy régi ig-k pl miért nem lettek alsókategóriásak? mert nem oda valók, mert oylannak késziteték a fejlesztők...
  • antijedi
    hitman contracts-al nekem pl semmi bajom, egyátalán nem láccik meg rajta a kevés fejlesztési idő , szvsz
    tény hogy nincs ben eóriási ujitás elődhöz képest de nem is kell neki..., persze ezis csak szvsz :)
  • antijedi
    nem nem a nexis, de ez ig3nak indult és abból lett átnevezve..., és tény ez picit erős volt, mert a magyar fejlesztők még a normálisabbak közé tartoznak...
    de ettől még a ig3 nével takarózni elég marketinghajhász dolog volt szvsz..., szerencsére ezt a hibát kijavitották...
  • [NST]Cifu
    de érdekes az igazán jó/nagy játékok mindig találnak maguknak oylan kiadot ami nem alsókategoriás game szintjéne akarja kihozni és olyan feltételeket állit neki... :)

Ak vs. Dr, Street Legal, Hitman: Contracts. Pár név, amelyen magyarok (vagy magyarok is) dolgoztak, és a kiadó alsó kategóriába 'suvasztotta' a játékot (a Hitman esetén maga a játék nem alsókategóriásnak lett bepozicionálva, 'csak' az EIDOS által adott 7 hónapos fejlesztési idő miatt lett olyan, amilyen...).

és szvsz ez a game akkor bukott meg már félig medig amikor elvesztete az eredeti fejlesztőit,

Ezt most hogyan érted? Mert jópár értelmezése lehet ennek (az IG3 név licencelése, vagy a CDV-s IG3 és a HDi-s Nexus közötti változások).
    Szvsz a Nexus egyáltalán nem bukott meg, és aligha hiszem, hogy Nyúl-éknak másodlagos lenne a Nexus...
  • antijedi
    én nem modntam egy kiadora se hogy jó se hogy rossz...,
    és tény hogy nem eccerü kiadot találni, de érdekes az igazán jó/nagy játékok mindig találnak maguknak oylan kiadot ami nem alsókategoriás game szintjéne akarja kihozni és olyan feltételeket állit neki... :)
    és szvsz ez a game akkor bukott meg már félig medig amikor elvesztete az eredeti fejlesztőit, mert innétől kezde egy marketingfogás az egész, az hogy meg mit hoznak majd ki belőle a gamereken kivül mindenkinek másodlagos...
  • Corey
    uhh ez elég furcsa. teljesen homály van a kezelés felől. először csak hagytam hogy megtámadjanak, gyönyörködtem a látványban:) van miben, az biztos.
  • [NST]Cifu
    Szerintem sokan ezt várták...
  • [NST]Cifu
    Figyi, ez nagyon-nagyon sokmindentől függ, a project madhogynem teljesen meghalt a CDV 'dobása' után (egyébként éppen a CDV elég keményen beleszólt az IG3 játékmenetbe... amit nehezményeztek is a készítők). Inkább dicsérd a HD Interactive-ot, hogy mégis felkarolta a projectet, és nem tünt el végleg a sülyesztőben...

Az pedig nem olyan egyszerű, hogy keresel egy olyan kiadót...