23325
-
#2123 Nahhh... írni sem tudok.. :)
Tehát Doom3 beta... :) -
#2122 Tudna nekem valaki segilni?
Mi a Doom3 beat minimum rendszerkövetelménye?
Illetve az miért van, hogy telepítés és elindítás után nálam csak egy villódzó képernyő jelenik meg... :\
Előre is Thx. -
#2121 Ja egyetértek! -
Zsoltee_a_bator #2120 elment.. 5 fps-el -
#2119 mire kijön ez a gép amit megjelötek már csak a múzeumban lesz megtalálható -
#2118 szerintem pletyka ,mert nincs olyan hulye ember,aki elore megmondja egy pár éve várt játék gépigényét a játék megjelenése előtt nem sokkal.
egyébként április 1-ére van beharangozva? -
#2117 ehh -
#2116 A HC Gamer-en van a bescannelt újsághír. -
#2115 áá hülyeség
azt mondták több helyen is hoyg 1000 mhz fölötti p3 már elég neki
mondjuk memoria tuti kell neki 512!!
vid kártyára meg geforce 3 ra hallottam az alapot -
#2114 Az alpha elment ennél sokkal de sokkal gyengébb gépen is, nem valószínűsítem hogy 3x-osára nőtt volna a gépigény. -
#2113 Remélem is, hogy fake a hír.
Ha meg nem fake, akkor lol az id-n -
#2112 Sztem is kamu. Ha JC ezt a QuakeCon-on mondja, akkor van súlya, de azt nem hiszem, hogy német gamer újságnak csak úgy hipp-hopp nyilatkozik egy ilyet, az egyik legjobban várt game-ről. -
#2111 Szeritem ez most az átlag gamer gép. Jó lehet hogy nálunk de mi le vagyunk szarva:P -
#2110 Es az kit erdekel, hogy nalad megy?! :))
A lenyeg, hogy egy normalis, atlag gep nem ilyen - foleg itthon - es a megjelenessel valo kavaras, mar nevetseges. -
#2109 Ha igaz is akkor sem baj nálam fog menni! -
#2108 Gamestaron 10 hírből 9 kamu :P -
#2107 kamu hír -
Árnyvadász #2106 És addig a hivatalos honlapon ott virít a Cooming Soon. Nagyszerű. Jövőre lesz is belőle valami. 2002 májusa óta várunk. Kezdek kissé elfásúlni. Mind1. Addig van nekünk más ütős FPS legalább. -
dieselG #2105 Idézem is:
Doom 3 rendszerkövetelmény
[2004-03-08 @ 10:42 - ZeroCool] (kommentek: 2)
Mike mester küldött egy linket, mely érdekes infókat tartogatott a Doom 3-ról. Ezeket maga John Carmack böffentette el, egy német felségterületű magazin legújabb számában:
- minimum grafifkártya 128MB RAM-mal és Pixel Shader 1.1 támogatással
- 2,5GHz-es proci már elég (?!) az árnyékoknak és a fizikai számításoknak
- a tesztfázis nyárig eltarthat, vagy akár az év végéig is
- a végleges játék 4 CD-n jön majd ki
Kiváncsi leszek, hogy vajon megjelenik e még idén :D
Na ne..:) -
pinehead #2104 Friss "hírek" a gamestar.hu-n, szerintem ez nálam az ÉV LOL-ja lesz,amit művelnek a megjelenéssel.
Talán a HL2-überelheti...:)) -
Zsoltee_a_bator #2103 idezet a Shrek2 cimu film keszitese kozben:
-Jo lesz ez a macska-modell akkor?
-Aha igen, nem rossz, akkor erre mar feltehetjuk a Carmack-fele-varazslat-ot (tm).
-Licenszeltuk?
-Ja nem, gyorsan vedd le, hasznaljunk inkabb Goraud shadinget, azt nem o talalta fel!
-Okay! -
Zsoltee_a_bator #2102 A bumpnak kicsit kesobb lettek kiterjesztesei amiket mashogy hivtak, ha erre gondolsz displacement mapping, aztan a most divatos normal mapping stb. A geometriat ugyanugy ez se valtoztatja meg, a magas reszletessegu modell normal infoit huzza ra az alacsony modellre. De ezis mar tobb evtizedes modszer. -
Zsoltee_a_bator #2101 semmire. en csak azt mondom hogy amit ma hasznalnak csilivili 3d effekteket mar evtizedek ota leteznek, nem pedig csodas forradalmi ujitasok. Ennyi. -
#2100 Egyébként köszi, hogy pár hozzászólásig leereszkedtél hozzám, mégha nincs is miről beszélünk! -
#2099 Szerintem itt csak neked nem egyértelmű, hogy én és a többiek nem a bump mappingról beszélünk.
JC többek között ezt a poligoncsökkentést is először alkalmazta a játékaiban, így nyugodtan köthetjük a nevéhez. A bsp-t pl. nem ő találta fel, mégis a nevéhez kötjük.
Az optimalizáció.. az kicsit más :D -
#2098 thx! -
#2097 Az elvet találta ki, hogy a TV és Mozi filmekben legyen mivel effektezni a képet.
-
#2096 "A bump mappingot pedig, ha epp tudni akarod Jim Blinn talalta ki a 70-es evekben. "
A 70-es években mire használta? -
#2095 nem egyrol beszeltek am:DDD -
#2094 250000 polys renderelt modell texturáinak ráhúzását az 1500-as polys modellre a Doom3-ban alkalmazták először...
Nem a polycsökkentésről van szó, hanem a lowpolys modell textúrázási módszeréről, nem a bumpról.
A dolog elég nyilvánvaló, és jó ötlet, de eddig senki nem alkalmazta /tudtommal/, mert akkor már rég hallottunk volna róla... -
Zsoltee_a_bator #2093 latom a tudasod kimerul doom3-as hirekben..
igy igazabol nincs is mirol beszelnunk.
de azert megis irok kicsit, hogy okosodj:
A poli-szam csokkentest nem kellett feltalalnia, baromi regota alkalmazott modszer, optimalizacionak hivjak. Sokszor (ertsd: korulbelul mindig) magas reszletessegu modelleket "butitanak" jatekokhoz, vagy akar elore renderelt videokhoz, hogy rendesen fusson/hamarabb kesz legyen. De ezt mintha mar irtam volna ide...
A bump mappingot pedig, ha epp tudni akarod Jim Blinn talalta ki a 70-es evekben. Lehet talalgatni hol volt akkor Carmack, kb az oviban. -
#2092 Amíg te kutakodsz, én tényekkel is alátámasztom nézőpontom.
hahaha
Aztán majd megnézzük ki ég. -
#2091 Te lol, adj linket hogy ki használta előtte. -
Zsoltee_a_bator #2090 talan csak zsenge korodnak koszonheto. (keresek mentseget hogy kevesbe egj nagyot :) -
#2089 De. -
Zsoltee_a_bator #2088 ezt remelem nem gondoltad komolyan -
Zsoltee_a_bator #2087 amugy vigyazni kell a polybumppal, kifakitja a sapkak szineit :) -
#2086 1 l * -
#2085 Biztos azért hívják "JC féle varázslatnak" mert nem ő találta fell. -
Zsoltee_a_bator #2084 a 3d-s jatekok megjelenese ota optimalizaljak a modelleket az aktualis hardware-ek kepessegeihez.. A bump mappingot sem o talalta fel, es nem is o hasznalta eloszor.