166
Pék szakma szépségei, rejtelmei.
-
#1 Azért nyitottam mert véleményeteket akarom kikérni e szakma szépségeiről ártalmairól. Előny-hátrány? miért szeretitek-nemszeretitek ha ez a foglalkozásotok. Milyen egészségügyi követelményeknek kellett megfelelnetek. Milyen vizsgálatokon estetek át. És persze milyen pékkészítményeket szerettek mert arra is kíváncsi vagyok.
Én erre jelentkeztem és nem tudom igazából mire is számítsak. -
#2 Röviden erre. -
#3 nem rossz, nem rossz -
#4 Én biztos nem lennék pék. Az a folyamatos korán kelés, a dög melegben kéne melózni nyáron a 40 fokban is, ááá... :/ Persze ha pékséget kéne vezetni, mint tulaj, az már más. Az jó biznisz, főleg ha jó helyen van az üzlet, jó az áru. -
#5 Korán keléssel nem lenne gond. sose alszok sokat és korán is kelek. Meleget ki lehet bírni valahogy. -
#7 gyakorlatilag 40 fok felett van télen nyáron, a saját izzadságodban és kovászban mogsz megrohadni , nincs megfizetve egy pék alkalmazott az tuti ....
-
Ironman2 #8 Van már ilyen topik
Gyere át oda,mielött ezt bezárják,aztán ott folytatjuk.A legjobb kezekből. -
Ironman2 #9 Ez egy nagy marhaság.Itt kezdődik a félrevezetés. -
#10 Netán pék lennél? Akor megyek a másik topikba. -
#11 Milyen egészségügyi vizsgálaton kell át esnem hogy alkalmas legyek apék foglalkozásra? Azt mondták tüdőszűrés biztos lesz. 5-én kell menjek ahova küldtek képzésre ,de nem tudom előtte vagy utána menjek el vizsgálatra. -
#12 hát nagy előnye hogy beleverheted más kenyerébe -
#13 :D és elküldöm neked. Az ilyenek akik ezt csinálják nagyon szemetek. -
#14 Én régen (még a 80-as évek elején, Körmend, Mónus Illés utca, ma már csak az épület van meg) két suli között lenyomtam 3 hónapot egy pékségben. Kézi vetésű kemencék voltak (2*2), csak a dagasztás ment géppel.
Volt olyan, hogy szombat éjfélkör elkezdtünk dolgozni és délután 1-ig nyomtuk mint az állat. A ~13 óra alatt 98q (igen, 98 mázsa kézzel) kenyeret sütöttünk. Mindezt négyen. A belem kilógott a fülemen :D
De így visszagondolva nem volt rossz. A frissen sült pékáru illata meg isteni! Na meg a friss, még meleg kenyér íze is. Mondjuk annyiban más volt mint a mostani, hogy nagyon odafigyeltek a minőségre. Az a kenyér kenyér volt, nem ilyen felfújt szar mint amiket most lehet kapni sok üzletben. Azt hiszem ha mi ilyen kenyereket sütöttünk volna, akkor az öreg Ketyera (ez volt a beceneve a"főfő" péknek) szilánkosra tördelte volna a kezünket.
Szerintem jó szakma, semmivel sem rosszabb mint akármi más.
Ráadásul enni mindig kell! -
Ironman2 #15 -
#16 -Ráadásul enni mindig kell! -
Egy ismerősöm mindig azt mondja :éhes ember mindig lesz. Emiatt is jelentkeztem erre. Volt már olyan kenyér itthon aminek a fele lyuk volt, na az nem érte meg az árát :( Egy kis potyakaja akadt mindig? Szeretem a hasamat :D Nehéz meggyúrni eg ykenyeret? -
#17 ennyi erővel mennyé sírásónak halott mindíg lesz és ott van jatt is , meg nem olyan unalmas mint a pékség mert a sínek menti testrészkereséstől a kopórsólengedésen át az özvegyb*szásig beletartozik minden ... -
#18 Én komolyan el akarom végezni a képzész és ezzel akarok majd foglalkozni. Mire figyeljek oda majd nagyon, hogy jó és ügyes legyek? -
#19 Nekünk annak idején azt mondták (a kenyérgyárban is meg a finomáruban is), hogy annyit eszel amennyit akarsz csak kivinni nem lehetett. Azt, hogy most mi a "divat" nem tudom de gyanítom most sem szólnak meg ha eszel egy kiflit vagy csigát. Mint mondtam a dagasztás gépel ment. A Ketyera néha gyúrt de abból mindig langallót (kenyérlángos) csináltunk, jól megfokhagymáztuk, vettünk tejfölt és zabáltunk :)
Azért a frissen sült kenyérrel vigyázz! Nem tesz jót a gyomornak a még forró kenyér. -
#20 bánnyá csínnyán az adalékanyagokkal :D -
Ironman2 #21 Na ba..meg!
Sinek mentén keresik a sírásók a testrészeket? Az nem a halottkém dolga? -
#22 a halottkém az orvos nem csicska, amíg nincs meg az összes "cucc" lehet keresgélni több százméter hosszan a susnyásba , állítólag volt olyan hogy a rókát kellett kergetni mert elcuffantott valamit ... -
Ironman2 #23 -
#24 arra nagyon vigyázz hogy ne kapja be a fejedet a dagasztó gép. -
Ironman2 #25 Én már 22 éve üzöm a szakmát,de még gyürüsujj levágáson kívül,nem nagyon láttam sulyos balesetet.Csak azt az egyet,de az még a mai napig bennem maradt.Meg 1 sofőrt,aki meghalt a raktárban -
#26 mivel oldotta meg szerencsétlen -
#27 arra emléxem én is benne volt a híradóba, gyűrűs meg a kenyérben volt benne -
Ironman2 #28 Elszoritották neki,amig kijött a mentő.Az ujját,meg kiszedték a zsemlegépből,benne volt a tésztában DDD -
#29 még jó hogy nem a vágóhídon történt a disznósatkeverőben ott a büdös életben telaltáátok volna meg :DDD -
Ironman2 #30 Egész egér is volt már kenyérben.Multkor rajta volt itt a neten valahol. -
#31 jaja szóval ilyet se csinálj mert aztán még a tescoba se vesznek fel
-
Ironman2 #32 Ezek a pék szakma szépségei? -
#33 -
#34 ezek a rejtelmei :D -
#35 Amúgy ezzel is a baj szerintem, hogy sokan inkább elmennek tescoba és vesznek occóért valami minőségtelen cuccot, minthogy elmenjenek rendes pékségbe -
Ironman2 #36 Ez utólag lett belerakva,szóval fake.Az előbbin tényleg látszik hogy bele van sütve -
#37 Hullákkal abszolút nem fogok foglalkozni. Mert testközelből éreztem az egynapos felfúfódott hulla szagát és nem kellemes . Rosszabb ha légfrissítő is van fújva a helyiségbe. Azért egy pékségben gondolom hogy nem hullaszag van. -
#38 azér a raktárba nézz majd be :D -
#39 bocs. közben erősen kifagytam. Váá ujjlevágás, halott sofőr, halott nagymama nincs? -
#40 Csak azt nem értem ilyan nagy dögök hogy a fenébe esnek bele a tésztába? -
#41 mi vagy te , a sofőrök szakszervezeti tagja ? :DDD