1281
-
bvalek2 #239 Lucifer, Sátán, ÁdámÉva... ezek szimbolikus alakok, az egyházak többsége nem kezeli tudományos tényként.
Hogy az egyházaknak becézett üzleti vállalkozások mit minek kezelnek, azt hiszem teljesen érdektelen. Viszont az Anyaszentegyház Sátán személyét valósnak tanítja, bukott angyalnak, Ádámot és Évát valós személyeknek, a Teremtés Könyvét pedig úgy értelmezi, hogy szimbolikus nyelven ír le történelmileg valós eseményeket.
(Hogy ez milyen viszonyban van a törzsfejlődéssel, csak annyit mondok, hogy az, evolúció során minden ember egy emberpártól származik, biológiai tény, mint ahogy minden elefánt is egy elefántpártól származik, a kétivarú szaporodás már csak így működik. Elefánt géneket csak elefánt tud átadni, és a génmásolási hibák révén ebből alakulnak ki az új fajták, végül fajok. De két különböző helyen nem alakulnak ki elefántok, ennek elenyészően kicsi az esélye. Egy olyan bonyolult lénynél mint egy emlős, fajon csak közös ősök jöhetnek szóba. A dolog pikantériája, hogy mellesleg minden emlősnek, sőt, minden magzatburkosnak is nagy valószínűséggel közös pár az őse. A reggeli csirkeszendvics az unokatesód volt) -
Rotyoka #238 -> Vallás = POLITIKA semmi más. Erre a legközelebbi példa (most leszek leugatva) fidesz-kdnp. Csuhások a cigóval. -
A1274815 #237 Köszi az infót!
Alapvetően az összes nagyobb vallás ugyan azt akarja: nyugodj bele a jelenlegi helyzetbe, ne akarj többet, ne lázadj. -
bvalek2 #236 Volt szerencsém megismerni a thaiföldi Buddhizmust, és a felszínen ideig-óráig élhető, életképes vallásnak, a felszín alatt azonban egy gonosz, a társadalmat lassan elsorvasztó hiedelemhalmaznak tartom. Elég ha csak azzal foglalkozunk, hogy a Buddhizmus nem ismeri az ártatlan áldozat fogalmát. Minden szenvedésedet magadnak okozod, vagy előző életből származó következmény. Természetesen a gazdagok nem szerencsések és nem elnyomnak, hanem korábbi érdemeikért megérdemlik amit csinálnak. Ennél jobban talán csak a Hinduizmus tudja bebetonozni a társadalmi igazságtalanságokat, és kiölni az emberekből mindent ami emberré teszi őket, elvenni tőlük mindent amiért érdemes élni. -
bvalek2 #235 Te minden áron, ki akarod provokálni, a vita partnereidből vallás témakörben, hogy olyat tegyenek, amivel bebizonyítod, hogy nem is épeszű vagy logikus emberek.
És szerinted mit bizonyít, ha sikerül neki?
Szerintem egyedül te felelsz azért, amit ide beírsz. Ja bocs, ez a hülye keresztények maszlagja, az "egyéni felelősség". Mint tudjuk, a valóvilágvallás már rég bebizonyította, hogy senki sem tehet semmiről, élősködni kell mint a paraziták... -
bvalek2 #234 Te is csak egy-két kattintásra vagy attól, hogy ezeknek a sületlenségeknek megtaláld a cáfolatát. Szinte semmit sem találtál el abból, hogy mi volt a Manicheizmus valójában. -
willcox #233 "Nincs mennyország" - nem kell ahhoz Stephen Hawkingnak lenni, hogy az ember magától is rájöjjön erre a tök egyszerű megállapításra. Nincsen(ek) isten(ek), és semmi hasonló, ezzel kapcsolatba hozható dolgok (pokol, ördög, angyal, stb).
Stephen Hawking meg addig ne magyarázzon semmit sem ősrobbanással, amíg nem ad arra magyarázatot, hogy mi és miért robbant fel, és ami felrobbant, az honnan volt. -
bvalek2 #232 A Nicaea-i zsinat hittételeket nyilatkoztatott ki, amikor hitünk szerint tévedhetetlenül kijelentett Jézus által nekünk adott természetfeletti igazságokat. Egy katolikus számára a Hiszekegy nem opcionális tézisek gyűjteménye, hanem a hitének a megfogalmazása.
Valóban fontos a hit, vallás és egyház fogalmának elkülönítése, de nem árt ismerni is őket, mielőtt nekik esünk. -
bvalek2 #231 Rosszul látod, nem téged igazol. Ha fizika szakos lennél, erre 1-est kapnál, és hazazavarnának. Ne internetes véleményeket olvasgass, hanem tedd le a hátsódat, és olvasd végig alaposan a cikket. Nézz utána annak, amit nem értesz. Ez nincs meg két perc szotyizás alatt. -
bvalek2 #230 És hogy min alapulnak a vallások? Az ismeretlentől való rettegésen.
Ez egy mítosz, amit az ateista politikai rendszerek iskoláiban terjesztettek. A valóság az, hogy a Biblia nagy része, de különösen a legősibb szövege, a Teremtés Könyve semmit sem mond a túlvilágról, még azt sem állítja hogy létezik (kétszer előfordul ugyan, hogy Izsák, aztán Jákob bánkódik, hogy bánatban fog átmenni a másvilágra a fiuk elvesztése miatt, de csak ennyi). Isten minden parancsa és igérete a jelen világra korlátozódik, mintha túlvilági élet nem is lenne. Semmilyen magyarázat nincs az egész Bibliában semmilyen természeti jelenségre, sehol sincs Isten megjelölve semminek az okaként.
Ha az ószövetségi zsidóknak pótlékra volt szüksége, hát ebben a vallásban nem találták meg. A kereszténység aztán ezt vitte tovább, a rendkívül minimalista katekizmus rengeteg olyan kérdést tárgyal, ahol az Egyház őszintén kijelenti, hogy nem tudja mi a válasz, és csak a Jézus által elmondottakra hagyatkozik, ami nem valami sok. Vesd ezt össze a szekták és a pogányok hiedelmeivel, akik bonyolult teológiai magyarázatokat kreálnak minden tetűre, hogy ha a bal csápjával vakarózik, akkor Brahma éppen áítozik, fűben fában szellemek, stb. -
#229 Ez elméleti fizika és ha jól látom ez is engem igazol.
Tehát az első hozzászólásomban is írtam : " ami persze csak a rendszerben meghatározott korlátokkal jöhet létre. "
Tehát a fizikai véletlen amiben jelen esetben beszélünk semmiféleképpen nem hozhat létre rendszereket, ugyanakkor csak bizonyos rendszerekben jelenhet meg. Tulajdonképpen én sem mondom azt hogy a véletlen nem létezik, csak megpróbálom megmagyarázni hogy mi az, azért hogy ezzel kizárjam a Hawkings által is félreétett dolgokat. És itt egy idézet amit az interneten találtam :
"Hát igen, ettől olyan szívderítő a Bell-tétel. Feketén-fehéren bebizonyítja, milyen hülyék vagyunk, ám mindjárt meg is vigasztal azzal a puszta ténnyel, hogy hülyeségünket legalább képesek voltunk feketén-fehéren bebizonyítani.
"
Persze a cikkben részletesen is leírják hogy miről van szó, kvantumechanikai szinten szerintem ebbe kár belemenni én nem is akarok ha megengeded. -
bvalek2 #228 karácsony a szeretett ünnepe, ilyenkor együtt a család, már rég nem Jézusról szól szerintem. Sőt mi legutóbb az ajándékozást is elhagytuk, mert a fő cél az volt hogy együtt legyünk
Nem szoktam fórumon papolni, de erre reagálok. Te jó példája vagy annak, hogy az ember a lelke mélyén ismeri és keresi az Istent:
- Jézus maga a szeretet (nézz utána mit jelent ez), ezért amikor (helyesen) azt írod, hogy a Karácsony a szeretet ünnepe, akkor azt is írod, hogy Jézus ünnepe.
- Nem tudom mit mondtak neked, de a karácsony sosem az ajándékozásról szólt, hanem a család szeretetteljes együttlétéről.
Ezekkel te is tisztában lennél, ha nem hallottál volna hazugságokat Jézusról, és nem hazudták volna neked a karácsonyt ajándékünnepnek. Abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy néhány kattintásra vagy tőle, hogy a hazugságokat leleplezd. Azt javaslom, hogy kezd a Zeitgeist hülyeségeivel, böngészd a Wikipédia kultúrtörténelmi cikkeit, és a benne lévő hivatkozott tanulmányokat (nem a "csuhások" propagandája, történettudósok írták őket), aztán majd meglátod magadtól. Hit ÉS értelem teszi az embert... -
Shiny Copperpot #227 "There are ten-million-million-million-million-million-million-million-million-million particles in the universe that we can observe
Your mama took the ugly ones and put them into one nerd!" :)
http://www.youtube.com/watch?v=zn7-fVtT16k
Nem gondolom amúgy, hogy Hawking újdonságot mondott a dologgal, én úgy gondolom, jelen tudásunk alapján abban, hogy a kvantumfluktuációk kiválthatták az ősrobbanást igaza lehet, és ezáltal nem volt szükség senkire, aki beállította a kezdeti paramétereket.
Az állítás másik fele a gyenge antropikus elvre emlékeztet: azért ilyen az Univerzum, amilyennek megfigyeljük, mert ez a környezet kedvez egy olyan - hozzánk hasonló - lénynek, aki fel tudja tenni a kérdést, hogy miért ilyen az Univerzum. -
bvalek2 #226 Ismerem és nagyra tartom Hawkins tudományos teljesítményét, de nem nevezném a világ legokosabb emberének. Főleg nem olyan téren amihez nem ért. Egyébként pedig a szakmáján belül is kényszerült már arra, hogy visszavonja az állításait, elég a [URL=http://en.wikipedia.org/wiki/Black_hole_information_paradox]"fekete-lyuk háború"[/URL]-ra gondolni. Ami pedig természetesen nem azt jelenti, hogy ezentúl Leonard Susskind a világ legokosabb embere. Ennek ellenére őt nagyobbra tartom Hawkinsnál, valószínűleg azért nem szerepel annyit, mert nem tolószékes nyomorék. Mivel nem egy freak-show, hanem egy kedélyes nagypapa, ezért nem nagyon mutogatják, nem hoz akkora nézettséget. -
bvalek2 #225 Nem csak a fizikai modellek szintjén alapvető a véletlen, hanem erre még matematikai bizonyítás is van: Bell-tétel. A tétel lényege az, hogy a kvantummechanikai jelenségeit a modell csak akkor tudja megmagyarázni, ha:
A: ha ragaszkodunk az okság elvéhez, akkor létezik valódi véletlen.
B: ha ragaszkodunk ahhoz hogy nincs valódi véletlen, sérül az okság elve, és paradoxonokat kapunk.
Ha komolyan érdekel, olvass utána, a bevezető kvantummechanika az egyetemen két szemeszter, de ha komolyan foglalkozol vele, akkor néhány hétbe is bele lehet sűríteni (pl egy vizsgaidőszakba, ahogy azt sok hallgató csinálja). -
Rotyoka #224 Valóban? Okosabbnak hiszed magad mint a világ legokosabb embere? Gratulálok. És ha meg mered cáfolni, hogy ő a legokosabb a világon, akkor állj ki ellene egy tesztre, de akár 90000 tesztre, és hidd el PORBA alázna minden téren téged, engem, és mindenkit. -
Rotyoka #223 Miért kell mindent megalkotni? Mert a te csökött agyad csak ennyit tud felfogni?... Mindig azok a vallásosak akik csukott szemmel járnak -
#222 Kis butuska. :) Szerintem keverted itt a dolgokat a Balázs show-val. -
bvalek2 #221 Na de mi van, ha a hit része az, hogy egyház is kell?
Az én hitem szerint az Anyaszentegyházat Isten személyesen alapította, és rábízta a igehirdetést valamint a keresztények tanítását és védelmezését. Különféle feladatokat bízott 12 emberre, akiknek hatalmat adott, hogy ezeket a feladatokat átruházzák, így jött létre az egyház szervezeti struktúrája. Közülük egyet különös felelősség terhel az egyház feladatainak teljesítésében, az ő 265. utódja pedig Róma püspöke. Azáltal követem maradéktalanul Isten igéjét és vagyok Krisztus Egyházának tagja, hogy vele közösségben vagyok. -
#220 Elég sovány válasz a hozzászólásomra, talán ha bövebben kifejtenéd.
Fizika szempontjából csak csak, de matematikailag nem igen tudnák neked véletlenre pédát mondani neked.
De egyébként éppen ezt próbáltam elmagyarázni neked, hogy a véletlen egy illúzió az ember számára amit sokmindenre rálehet húzni. De valóságban a számok törvénye alapján nem létezik. Persze ehhez kicsit el kellene vonatkoztatni és nem úgy gondolkodni mint egy ember. -
#219 Gratulálok a nyominak...
Amint böfög valamit, attól zeng az internet. Én még részegen se tudnék ennyi hülyeséget összehordani, mint ez. -
bvalek2 #218 A filmes idézet történelmileg valótlan, és ráadásul hibás is, mivel egy lapos Föld körül nem forogna semmi. A Föld gömb alakjáról már több mint 3000 éve tudunk, ekkor jöttek rá a babiloniak (nem ide tartozik, de egyébként az Ószövetséget is olyan emberek írták, akik ezzel már tisztában voltak). Kolumbusz idejében is köztudott volt. Az írástudatlan nép körében is.
Egyébként pedig a tudomány nem hit vagy állítások kérdése. A megfigyelések, a mérési eredményünk nem múlik azon, hogy mit hiszünk (kvantummechanikában sem). Ezért a fizika modelljei sem avulnak el soha. Csak mert Einstein jobb gravitációs elmélete leváltotta Newton-ét, az alma változatlanul lefelé esik, és Newton képletei továbbra is alkalmasak az esés idejének a kiszámítására (habár Einstein képletei pontosabbak). Lehet bizonyító erejű megfigyelést végezni, azokat akik a fennakadt-szemű vonaglás csodás hatásaiban hisznek, semmi sem tartja őket vissza, hogy statisztikai módszerekkel igazolják az állításaikat. -
szedRick #217 Hawking meg azt hiszi hogy feltalálta a spanyol viaszt, hogy ilyen marketing dumával hogy nincs teremtő energia, meg az ember egy bio számítógép jobban veszik majd a könyveit. Ja hogy a gravitáció létre tud hozni minden féle-fajta dolgot "Isteni" beavatkozás nélkül az ok, de a gravitációt ki alkotta meg, honnan származik, miben létezik, mi a semmi, mi a végtelen? Erre adjon választ. A teremtó energiához képest mi itt a materiális szinten kezet nyalogató ebek vagyunk és tök mindegy kiről van szó rólam, rólad vagy Hawkingról. -
bvalek2 #216 Aki pedig a fizikában jártas, úgy tudja, hogy véletlen létezik. Erős a gyanúm, hogy a fizikusoknak van igazuk. A véletlen egyébként egy pontosan meghatározott matematikai fogalom, és ennek megfelelően szerepel a természet fizika adta leírásában. -
morden #215 Ez nem az a topik .... -
bvalek2 #214 Az igaz hitet a tudomány nem tudja sem bizonyítani, sem cáfolni, mert természetfeletti kinyilatkoztatáson alapszik. A hamis hitet viszont a tudomány minden további nélkül cáfolni tudja, és szent kötelessége is cáfolni. Ezért van olyan sok tudós a szerzetesek között, és persze a laikus katolikusok között is. -
szedRick #213 Egyetértek droidkával, bár szerintem nem szabad általánosítani. Nem vagyok rasszista de elítélem a azt az embert aki ellopja a dolgozó embertől a pénzt legyen az magyar zsídó, magyar roma vagy szimplán csak magyar. Az is lassan kezd egyértelművé válni hogy az egész világ rabszolgaságban van, csak nem verik annyira nagy dobra mint régebben. Az is nyilvánvaló hogy valakik kiárulták az országot, de kérdezem én ki gondolja komolyan hogy el lehet adni az országot a nép lába alól digitális pénzért vagy levegő pénzért? -
M2 #212 "Nincs "miért", csupán a szerencsének köszönhetjük..."
Szerencse Istenünk, legyen áldott a Te Új Neved! -
M2 #211 "a világmindenséghez elegendőek az ősrobbanás utáni parányi kvantumfluktuációk"
Na de a kvantumfluktuációk miért vannak?
Olyan kérdést feszeget amit felesleges, mert ember soha el nem döntheti: a miért kérdését. Mert amikor majd a fizikai világunkat teljesen kiismerjük, akkor is ott fog maradni a kérdés: miért van ez az egész? Isten teremtette? Vagy Isten teste ez az egész? Vagy csak úgy létrejött? -
And26 #210 nem vagyok híve a vallási fanatizmusnak, de azt sem szeretem, ha a tudomány "beleköt" a vallásba. a hitet nem lehet tudományosan bizonyítani vagy cáfolni! -
morden #209 Mint például ez a droidka srác :D (engem is kiver a víz az ilyenektől :D ) -
droidka #208 http://kuruc.info/r/7/21343 -
droidka #207 Bvalek, Te (és a többiek) miért nem akarod észre venni, hogy ma kik irányítják hőn szeretett katolikus egyházadat?... Ha annyira szuper egyház ez, akkor vajon miért nem szólal fel, miért nem tesz semmit a magyarok lassú kiirtása, rabszolgasorba taszítása, eladósítása, felvásárlása ellen, az idegen vilgáhódítók hazánkba betelepülése, az őslakosok kiszorítása, Hazánk második Palesztínává alakítása, felszámolása, lemészárlása, talmudizálása, ószövetségi agyú, barbár kiirtása ellen???... (Persze ez nyilván vonatkozik a többi -magát történelminek, igaznak beállító- egyházra is.)
Az ilyen metszett, III/3-as erdőpéterek:
http://postaimre.euroweb4you.eu/news.php?readmore=305&c_start=10&y=2010&m=8
meg az ilyenek:
http://jovonk.info/2011/04/07/pofatlansag-csimborasszoja-lehet-adakozni-az-allamadossag-csokkentesre
Szóval a fentebb említett katolikus pap szerint azt az államadósságot fizesse „vissza” a magyar nép, amit már sokszorosan kifizetünk pereszéknek!!!???
http://www.youtube.com/watch?v=tVjDSYPY_QI
mózes2
23,27 „Az én rettentésemet bocsátom el előtted, és minden népet megrettentek, a mely közé mégy, és minden ellenségedet elfutamtatom előtted.
23,28 Darazsat [Józs. 24,12.] is bocsátok el előtted, és kiűzi előled a Khivveust, Kananeust és Khitteust.
23,29 De nem egy esztendőben űzöm őt ki előled, hogy a föld pusztává ne legyen, és meg ne sokasodjék ellened a mezei vad.
23,30 Lassan-lassan űzöm őt ki előled, míg megszaporodol és bírhatod a földet.”
-AZT MONDJA: LASSAN–LASSAN ŰZÖM KI ELŐLED!!!... Jó reggelt, Magyarorszáááág!
http://postaimre.euroweb4you.eu/archiv/news.php?extend.1529
-
#206 szerintem itt alapvetően az embernek a véletlennel kapcsolatos tévhiteivel lehet megmagyarázni a problémát.
Aki informatikában jártas tudja : véletlen nem létezik.
Ugyanakkor létrehozhatunk olyan dolgokat amik "véletlenszerüen" generálnak dolgokat. Ugyan ember szemével ezek véletlenek, de aki imseri hogy működik ez az informatikában, az tudja hogy ez sem véletlen.
A valóságban a véletlen vagy káosz-szerű, tehát nem rendszerezhető, vagy zajszintü, véletlen váltakozás, ami persze csak a rendszerben meghatározott korlátokkal jöhet létre. Így müködnek például a jelszófeltörő szuperszámítógépek is, megadsz nekik egy karakterkészletet, és annak alapján feltörnek egy bizonyos jelszót az összes variáció megkeresésével. Ennek viszont az előfeltétele az, hogy egy használt szót nem használhat 2x, mert ha így lenne az már zaj lenne és csökkene a feltörés valószínűsége.
Tehát az így generált véletlenek sem véletlenek valójában, pl ha kijön neki az hogy :
alma
körte
az sem véletlenül történt, mert a programozó határozza meg a karakterlánc hosszát és lehetőségeit.
Így az az állítás hogy mi a véletlenből, vagy a semmiből születtünk eléggé meredeknek tünik, ugyanis maga a véletlen is elggé félreértett, filozófiai szempontból félremagyarázható fogalom.
-
#205 raptor jesus for president! -
llaszlo #204 A tudomány még mindig elmaradott a világban zajló dolgokat illetően. Erről a MIB jut eszembe.
"1500 éve az emberek szenttül hitték hogy a Föld körül forog a világ, 500 éve mindenki szentül hitte, hogy a Föld lapos, és 5 perce maga még szentül hitte, hogy a Földön csak emberek élnek."
Az, hogy ma mit hiszünk és mit tudunk tudományosan mérni és kimutatni az nem jelent kb semmit sem.
Vannak akik hisznek a szellemekben sőt olyanok is vannak akik állítják, hogy már láttak is és vannak akik tagadják létezésüket. Igaz ez istenre vagy istenekre is. Egyébként azt sem értem, hogy miért kell annyi féle istenben hinni akkor most kinek van igaza? Ez pusztán költői kérdés nem várok rá választ, mert engem nem is érdekel.
De egy biztos jelenleg semmilyen készülék nincs amivel bármelyik állítás igazolható vagy cáfolható lenne.
Így ennek a csávónak az okoskodása semmit sem bizonyít csak azt amit a jelenlegi műszerekkel vagy tudásunkkal ki tudnunk mutatni. -
Amergin #203 Mindegy hiszel-e Istenben, mert Isten hisz benned -
ashead #202 Dec. 25 eredetileg Mithras születésnapja , Nagy Konstantin rendelte el hogy ekkor kell ünnepelni Jézus születését . Mithrast egyébként Iránban a Fénythozó jelzővel illették ami latinul így szól : Lucifer. -
pasi29uk #201 Nem kell a hit mellé egyház. -
pasi29uk #200 Szerintem vallási és nemzeti ünnep is. Ha csak vallási lenne akkor nem lenne munka szüneti nap pont akkor amikor. Pl.: Ortodoxok később tartják. Muszlimok Rahmaddannak hívják és sokkal hamarabb kezdődik és sokkal hosszabb sőt még a neve is más (nekem azt mondták az a "karácsonyuk")